La BBC s’afegeix a la protesta contra el dret de l’oblit als cercadors

  • Ha començat a publicar en una pàgina tots els vincles eliminats de Google des de la sentència de la UE de l'any passat

VilaWeb
Redacció
02.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La BBC ha obert una pàgina on apareixen els vincles directes a totes les notícies que el cercador Google ha hagut de retirar arran de la sentència del Tribunal de Justícia europeu sobre el dret de l’oblit del maig del 2014. Els jutges de Luxemburg van decidir que Google i la resta de cercadors tenien l’obligació d’esborrar dels seus resultats les informacions ‘insignificants i caducades’ dels ciutadans que els ho sol·licitessin expressament. Alguns mitjans, com ara la BBC, s’hi han oposat indirectament i han publicat els vincles d’aquestes notícies retirades dels cercadors a Europa.

En una entrada del bloc del redactor en cap de BBC Online, Neil McIntosh, es detallen les adreces de totes les notícies que han estat retirades dels cercadors en compliment de la sentència del dret de l’oblit, classificades per mesos des del juliol del 2014 fins ara. La ràdio i televisió britànica es compromet a anar-la actualitzant mensualment.

Amb la publicació de la llista, la BBC també aspira a ‘establir un referent’ per als altres mitjans europeus.

 

Informació relacionada:

Opinió de Joan Jofra: Tenim el dret de l’oblit? (21-5-2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any