L’Eurogrup no accepta d’allargar el rescat grec

  • Els ministres europeus es tornaran a reunir avui per valorar una nova proposta de Tsipras

VilaWeb
VilaWeb
ACN
01.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La reunió de l’Eurogrup d’ahir sobre Grècia ha acabat sense acord, i els ministres d’Economia de l’euro han acordat tornar-se a trobar avui per valorar una nova proposta del govern d’Alexis Tsipras. Els ministres van rebutjar estendre el rescat actual, una de les primeres peticions dels grecs, i el propi fons de rescat ha anunciat la fi del programa.

‘L’Eurogrup s’ha acabat. La carta de Tsipras inclou tres peticions. L’extensió del programa o la condonació no són possibles. La petició d’un programa de l’ESM (el fons de rescat) sempre s’ha de gestionar a través dels procediments habituals’, va dir el ministre de Finances finlandès, Alexander Stubb.

Sense cap acord, Grècia no ha pogut pagar aquesta mitjanit els 1.500 milions d’euros de deute que té pendents amb el Fons Monetari Internacional, i ha fet fallida tècnica. El govern grec, segons ha informat a mitjans grecs el seu vice-primer ministre, Yannis Dragasakis, va demanar la suspensió del pagament.

El president de l’Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, va assegurar en declaracions a la premsa després de la reunió que la petició d’un nou rescat grec es considerarà després del referèndum de diumenge i va advertir que podria comportar, fins i tot, ‘condicions més dures’ que abans. L’holandès va advertir que el programa de rescat actual acabava, com era previst, aquest dimarts a la mitjanit.


Informació relacionada:

Grècia proposa un nou rescat de dos anys i un pla per a reestructurar el deute

Alemanya descarta parlar d’un tercer rescat fins després del referèndum de diumenge

Vuit respostes sobre el ‘corralito’ de Grècia i les conseqüències que pot tenir


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any