L’Eurogrup rebutja allargar el rescat actual a Grècia

  • La reunió de l'Eurogrup acaba sense acord i es tornarà a reunir demà per valorar una nova proposta de Grècia

VilaWeb
VilaWeb
ACN
30.06.2015 - 20:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La reunió de Eurogrup d’aquest vespre sobre Grècia ha acabat sense acord, i els ministres d’Economia de l’euro han acordat tornar-se a trobar dimecres per valorar una nova proposta del govern d’Alexis Tsipras. Els ministres han rebutjat estendre el rescat actual, una de les primeres peticions dels grecs, i el propi fons de rescat ha anunciat la fi del programa.

‘L’Eurogrup s’ha acabat. La carta de Tsipras inclou tres peticions. L’extensió del programa o la condonació no són possibles. La petició d’un programa de l’ESM (el fons de rescat) sempre s’ha de gestionar a través dels procediments habituals”, ha dit el ministre de Finances finlandès, Alexander Stubb, en dues piulades.

Sense un acord, Grècia no podrà pagar aquesta mitjanit els 1.500 milions d’euros de deute que té pendents amb el Fons Monetari Internacional, i farà fallida tècnica. El govern grec, segons ha informat a mitjans grecs el seu vice-primer ministre, Yannis Dragasakis, ha demanat la suspensió del pagament.

El president de l’Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, ha assegurat en declaracions a la premsa després de la reunió que la petició d’un nou rescat grec es considerarà després del referèndum de diumenge i ha advertit que podria comportar, fins i tot, ‘condicions més dures’ que abans. L’holandès ha advertit que el programa de rescat actual acaba, com previst, aquest dimarts a la nit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any