Arrufat demana a Procés Constituent que s’allunyi de l’aliança Podem-ICV i s’acosti a la CUP

  • Diu que la candidatura que negocien Podem i ICV pot ser un factor que impedeixi un procés constituent autònom a Catalunya

VilaWeb
ACN
30.06.2015 - 18:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de la CUP Quim Arrufat demana a Procés Constituent que s’allunyi de l’aliança que impulsen Podem i ICV per al 27-S i s’acosti a la ‘confluència estratègica’ de la CUP. Ha volgut fer veure al partit de Teresa Forcades que les propostes que atribueix a Podem, que van quedar clars en la visita de Pablo Iglesias a Catalunya la setmana passada, pretenen la ‘submissió dels catalans a les lleis de l’estat espanyol’.

La ruta de Pablo Iglesias per Catalunya i les seves declaracions parlant de ‘procés constituent’ compartit a l’estat espanyol i a Catalunya després de les eleccions, fa pensar a la CUP que la candidatura que Podem i ICV negocien conjuntament pot ser un factor que impedeixi que Catalunya actuï ‘autònomament’.

‘Allò que defensa Procés Constituent és el que prepara la Crida Constituent-CUP per al 27-S. Podem és molt similar a un “PSC II” en termes de sobirania. Interpel·lem i convidem Procés Constituent a venir amb els qui volem un procés constituent català rupturista’, ha dit. La CUP ha demanat una reunió amb la formació de Forcades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any