Ximenis continua de regidor de la CUP mentre no es pronunciï la comissió de garanties

  • Una part de l'assemblea d'Arenys de Munt demana que renunciï a l'acta de regidor

VilaWeb
Redacció
30.06.2015 - 17:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Hi ha discrepàncies sobre com Josep M. Ximenis representa la CUP a Arenys de Munt i s’ha de resoldre en el consell de garanties’, ha dit el diputat Quim Arrufat en declaracions a TV3. Arrufat es referia a la queixa presentada per una part de l’assemblea de la CUP d’Arenys de Munt, on Ximenis és regidor, sobre els seus ‘desafortunats comentaris públics’, que, segons els denunciants, voregen ‘la xenofòbia i el masclisme’. L’assemblea de la CUP d’Arenys de Munt ha emès un comunicat precisant que són set membres dels quaranta-tres els qui es queixen de Ximenis i que volen que renunciï a l’acta de regidor.

El comunicat enviat pels membres de la CUP d’Arenys de Munt descontents amb Ximenis parla d’uns polèmics comentaris. Segons que sembla, són els d’una entrevista prèvia a les eleccions. La queixa va ser subscrita per l’assemblea territorial Barcelonès Nord-Maresme. La resolució diu que aquests fets s’afegeixen a ‘una sèrie de discrepàncies respecte al model assembleari de la CUP’, que han fet que ‘persones molt significatives i compromeses amb el projecte hagin abandonat l’assemblea local d’Arenys d’Amunt’.

Així ho expressava el comunicat emès ahir, que fou interpretat per uns quants mitjans, inclòs VilaWeb, com una expulsió de Ximenis de la CUP. Però no hi ha hagut expulsió. Per començar, tal com recordava avui Arrufat, Ximenis no és militant de la CUP. A més, qualsevol decisió o càstig disciplinari s’ha de discutir i debatre abans en la comissió de garanties. I la decisió pot trigar setmanes o mesos a prendre’s.

L’assemblea de la CUP d’Arenys de Munt, responent al comunicat de dilluns, n’ha emès un altre en què diu: ‘La majoria de l’Assemblea Local de la CUP d’Arenys de Munt i de les persones que formaven la llista electoral han denunciat a la Comissió de Garanties les irregularitats realitzades per la Maria Ballester, que lidera un sector minoritari de l’assemblea: 7 membres de 43. Tenim total confiança que la Comissió de Garanties realitzarà el procés objectiu, just i necessari per clarificar tota aquesta qüestió.’ I afegeix: ‘Considerem que la publicació d’aquesta notícia és deguda al nerviosisme del sector que lidera la Maria Ballester atès que aquesta denúncia s’ha tramitat davant de la Comissió de Garanties i que aquest divendres, 3 de juliol, es constituirà el nou Consistori a Arenys de Munt i ells són una minoria dins de l’Assemblea Local.’

Ximenis, que es va presentar com a cap de llista el 24-M, va ser l’impulsor de la primera consulta popular sobre la independència, que es va fer a Arenys de Munt el setembre del 2009, quan era regidor a l’oposició. A les darreres eleccions municipals a Arenys de Munt, la CUP va obtenir-hi tres regidors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any