Iceta i Chacón seran proclamats candidats del PSC al 27-S i les eleccions al congrés espanyol

  • Tots dos han superat amb escreix el mínim d'avals previst pels estatuts del partit, que ara hauran de ser validats

VilaWeb
VilaWeb
ACN
30.06.2015 - 14:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La comissió organitzadora i l’autoritat electoral de les primàries per a l’elecció de candidat del PSC a la presidència de la Generalitat i de cap de llista per Barcelona de les eleccions al congrés espanyol han rebut els avals d’afiliats als precandidats. Miquel Iceta, primer secretari del PSC, i Carme Chacón, ex-diputada i ex-ministre, han estat els únics que han passat el tall per nombre d’avals, superant amb escreix el mínim de 955 exigits. En no tenir rival cap dels dos en aquestes primàries, l’autoritat electoral haurà de validar avui els avals i, si tot va com es preveu, Iceta i Chacón seran proclamats caps de llista pel consell nacional, sense necessitat de la votació de la militància.

D’acord amb el recompte provisional d’avals, Miquel Iceta n’ha presentat un total de 2.364, que supera àmpliament el nombre mínim establert pel reglament (955). Així mateix, Carme Chacon, ha presentat davant la comissió organitzadora de les primàries un total de 1.900 avals. El precandidat Daniel Gutiérrez, que havia manifestat intenció de concórrer a les primàries per elegir cap de llista per Barcelona a les eleccions al congrés espanyol, no ha presentat avals suficients per optar a participar-hi.

L’autoritat electoral procedirà ara a la revisió i validació dels avals presentats, i demà es formalitzarà la condició de candidats pel procés intern. Posteriorment, els òrgans del partit, proclamaran els candidats i candidates en una sessió del consell nacional.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any