Res de Res preestrena ‘Fuga’ a Alcúdia

  • La darrera proposta de la companyia mallorquina de teatre-circ parla d’alliberar les limitacions · L’estrena oficial serà dijous al festival Grec de Barcelona

VilaWeb
Redacció
03.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La companyia mallorquina Res de Res preestrena aquest vespre a l’Auditori d’Alcúdia l’espectacle ‘Fuga’. Es tracta d’una producció que s’estrenarà dijous vinent al Festival Grec de Barcelona i que fusiona teatre, circ i dansa per parlar de les limitacions que tenim i com podem alliberar-les. Res de Res és una de les companyies més innovadores en el seu camp i és reconeguda internacionalment per haver introduït tècniques circenses al teatre de gest.

Què ens marquen les limitacions i repressions a les quals, de manera obligada o voluntària, estem sotmesos? ‘Fuga’ reivindica el coratge i la valentia necessaris per llançar-se a la recerca d’un mateix i assoli la llibertat. I ho fan a través d’una proposta fronterera entre la dansa i el circ amb cordes, parets practicables, portes que no duen enlloc i escales com a elements protagonistes. Amb aquesta escenografia la companyia crea uns ritmes minimalistes on el moviment esdevé símbol de l’alliberament.

L’espectacle és una coproducció del Teatre Principal de Palma, l’Auditori d’Alcúdia – que acull la seva preestrena – i el Festival Grec de Barcelona, on s’estrenarà oficialment el 9 de juliol. Al llarg de la seva trajectòria Res de Res ha obtingut uns quants guardons com ara tres nominacions als Premis Max per ‘Mara’ i un total Theatre Award al Festival Fringe d’Edimburg 2012 per ‘Remor’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any