La consulta de l’ANC: Què vol dir votar ‘sí’ i què vol dir votar ‘no’

  • Una breu explicació del significat que té la consulta organitzada per l'Assemblea

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.06.2015 - 19:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ANC convocarà per divendres i dissabte una consulta interna entre els seus 38.600 socis per decidir si impulsa una ‘proposta electoral’ de cara al 27-S. La pregunta és la següent: ‘Vols que l’ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per garantir el caràcter plebiscitari del 27-S que ens porti a la independència de Catalunya?’ Els socis tindran dues opcions de resposta: ‘sí’ o ‘no’. Però, què impliquen cada una d’elles?

Des de l’Assemblea s’ha difós un text que intenta esclarir els dubtes als seus socis i així hi hagi una gran mobilització de cara a la consulta.

Votar ‘sí’: En cas que surti el ‘sí’ com a guanyador l’Assemblea farà una proposta electoral als partits independentistes amb l’objectiu de buscar la màxima unitat entre aquests. La proposta pretén que el 27-S hi hagi el menor nombre de llistes independentistes i que s’identifiquin amb una marca comuna i inequívoca. Si és necessari, que estiguin integrades per persones de la societat civil. Els partits hauran de presentar un programa electoral amb punts compartits i fer campanya amb actes que reforcin el missatge del ‘sí’.

Votar ‘no’: Vol dir que l’ANC ha de rebutjar fer una proposta electoral als partits i per tant, mantenir-se al marge del procés electoral del 27-S. L’Assemblea només ha d’orientar la seva acció en la campanya d’estiu i l’organització de la Diada amb l’únic objectiu d’obtenir una majoria de vots a favor de la independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any