Oques Grasses, la Iaia, Sílvia Pérez Cruz i Guillamino actuen al Central Park de Nova York

  • Per segon any el SummerStage Festival novaiorquès programa el cicle Catalan Sounds on Tour

VilaWeb
ACN
28.06.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El SummerStage Festival de Nova York dedica avui una tarda catalana a l’emblemàtic Central Park amb la música d’Oques Grasses, la Iaia, Sílvia Pérez Cruz i Guillamino. Es tracta del Catalan Sounds on Tour, que per segon any organitza l’Institut Ramon Llull per a donar suport a la internacionalització dels grups catalans. Els concerts tenen lloc de les dues del migdia a les set del vespre.

La formació osonenca Oques Grasses es va donar a conèixer amb l’àlbum ‘Un dia no sé com’. Després de convertir-se en una autèntica revelació del panorama musical, arrenquen ara la gira ‘Living in the hol·les’, que els portarà a actuar per tot Catalunya, el País Valencià, Europa i Amèrica i en festivals com el Canet Rock i el Festival de Guitarra de Barcelona.

Per la seva banda, el trio també osonenc la Iaia arriba a Nova York reconegut amb el premi Enderrock al millor disc de pop-rock del 2014 per ‘On és la màgia?’, amb una música molt personal que els fa únics, sense influències.

La singular veu de Sílvia Pérez Cruz ha convertit la cantant i compositora de Palafrugell en una de les solistes més importants del panorama musical català amb una gran trajectòria internacional que l’ha duta a Nova York, Londres i París. Ha demostrat la versatilitat interpretant estils tan diferents com el jazz, el flamenc, el folk i el fado i també amb la participació en projectes de cinema, teatre i dansa. Després de col·laborar amb cantants de la talla de Joan Manuel Serrat, va publicar el seu primer àlbum, ’11 de novembre’, que es va convertir en un èxit de vendes.

Finalment, el DJ Guillamino és considerat un dels artistes més sorprenents i impredictibles de l’escena barcelonina, gràcies a un so únic que ha aconseguit barrejant l’electrònica, el hip hop, el funk i música de tot el món amb una veu de soul. Ha format part de multitud de projectes i ha ofert concerts per tot Europa i els Estats Units.

El SummerStage Festival, que enguany arriba a la trentena edició, és un programa d’actuacions de gran qualitat artística organitzat per la City Parks Foundation i que es desenvolupa en uns quants parcs de Nova York, principalment al Central Park al llarg dels mesos d’estiu. 

L’objectiu del SummerStage és donar a conèixer a les comunitats que viuen a la ciutat la diversitat de cultures que hi ha al món, en els seus formats més tradicionals i contemporanis. En l’última edició, hi van actuar Txarango, Mishima i DJ Headbirds.

Les activitats, que es realitzen a l’aire lliure, són obertes i accessibles a persones de totes les edats i procedències. Es calcula que el públic diari és d’unes cinc mil persones.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any