Vic inicia la segona fase d’obres de rehabilitació de la Casa de Convalescència

  • Començaran dilluns que ve i s’executaran en un termini de 6 mesos

VilaWeb
Redacció
26.06.2015 - 09:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dilluns 29 de juny començaran les obres de restauració de la segona fase de la Casa de Convalescència, que acull la seu de Creacció i diverses àrees de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. En un termini de 6 mesos es portarà a terme la restauració de la coberta i la façana i la reconstrucció parcial de l’estructura interior (per part de l’Ajuntament de Vic) i el reforç estructural parcial (per part de la UVic-UCC). D’aquesta manera, executant el projecte en el mateix moment i encarregant-lo al mateix contractista, CERTIS S.A.U, –a través de concurs- s’ha aconseguit un estalvi econòmic per a les dues entitats, així com facilitats en la logística de l’obra. El projecte pressupostat per un import de 713.000 euros es finançarà amb aportacions de l’Ajuntament de Vic i la UVic-UCC. Cal destacar que 492.449 euros d’aquest pressupost s’han obtingut de subvencions de la Diputació de Barcelona.

Un cop finalitzades les obres, quedarà pendent l’acabament dels interiors de les plantes per traslladar-hi el Rectorat de la UVic-UCC, la FUB, el Centre Internacional de Formació Contínua i l’Escola d’Idiomes. L’ampliació permetrà obrir, encara més, el campus de la UVic a la ciutat.

La Casa de Convalescència, edifici construït a finals del segle XVIII, adossada a l’església de l’Hospital de la Santa Creu, es troba situada al bell mig de la ciutat de Vic i té un total de 4.200 m2 dels quals fins ara se n’han restaurat 1.738m2. La renovada Casa de Convalescència es va inaugurar, en una primera fase, el març de 2013.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any