Mónica Oltra recorda la lluita de les escoles d’Ontinyent contra la supressió d’unitats

  • Esmenta la Martínez Valls en el discurs del ple d'investidura del president Ximo Puig

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.06.2015 - 00:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La cap de llista de Compromís, Mónica Oltra, va anunciar el vot favorable del seu grup a la investidura de Ximo Puig com a president de la Generalitat en un discurs en què va subratllar que no era cap ‘xec en blanc’, sinó un vot ‘necessari per a crear les bases d’un nou país’. Va defensar que el suport de Compromís al candidat de PSPV serveix per a ‘contribuir que l’Acord del Botànic puga ser una realitat’.

Al final del seu parlament, Oltra va recordar les necessitats de l’escola pública en benefici de la qual Compromís votaria a favor de la investidura del candidat socialista amb ‘un sí per una educació pública, innovadora i de qualitat, que forme persones lliures i crítiques. I un sí per acabar amb els atacs al Cremona, a l’Herrero, al Martínez Valls i a tantes altres escoles del sistema públic’.

Sobre el pacte amb PSPV i Podem, Oltra assegurà: ‘El deure, la responsabilitat i el nostre compromís amb un canvi transformador ens ha portat a salvar les nostres legítimes diferències i posar-nos d’acord.’ I va explicar que ‘la paraula i el diàleg seran els protagonistes d’aquestes Corts’. ‘No és cap espectacle, es diu democràcia’, ha reblat.

Digué també que tenien ‘la responsabilitat de representar de forma digna i honesta’ els ciutadans i que es passaria d’una manera de governar ‘despòtica i deshumanitzada’ a un govern ‘obert i amable, on el poder siga modern, horitzontal, feminitzat i fecund, que escolte, respecte i mire als ulls i no de dalt a baix’.

Oltra començà el discurs amb uns versos de Mario Benedetti, perquè ‘la poesia s’havia apartat perillosament d’aquesta cambra’ i perquè ‘les paraules del poeta representen les incerteses i esperances que vivim en aquest moment polític’.

Vegeu a continuació el discurs íntegre de la portaveu de Compromís:

Publicitat

“Tresors

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any