Els gràfics definitius sobre la causa del canvi climàtic

  • Bloomberg publica tot un seguit d'infografies que demostren clarament la intervenció humana en l'escalfament mundial

VilaWeb
Redacció
26.06.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’any passat va ésser el més calorós des que es tenen registres constants de temperatura. I enguany sembla que es podran superar. El canvi climàtic ja és una realitat. Però, malgrat totes les evidències, encara hi ha qui nega que els humans siguem els principals responsables del galopant escalfament mundial. Per als pocs que no n’estan convençuts, i també per als més convençuts, Bloomberg acaba de publicar una sèrie de gràfics que demostren, amb dades de la NASA, el pes real de les causes naturals respecte de les humanes en el canvi climàtic.

A ‘What’s Really Warming the World?’, Bloomberg s’adreça als qui encara esgrimeixen que l’augment mitjà de 0,8 graus en la temperatura de la superfície terrestre des del 1880 es deu a causes sobretot naturals.

Amb dades dels últims cent trenta anys, s’hi exposa ben gràficament que el canvi climàtic en procés no es deu a possibles causes naturals com l’òrbita terrestre, la temperatura del Sol, l’activitat volcànica, la desforestació, la capa d’ozó o l’ús d’aerosols, sinó directament a l’emissió de gasos d’efecte hivernacle a causa de l’activitat humana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any