Casals diu que estudiaran la proposta de Mas i nega que motivi divisió interna

  • ANC, Òmnium i AMI donaran una resposta acordada al president sobre la proposta de llista sobiranista

VilaWeb
ACN
23.06.2015 - 14:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, ha dit que l’ANC, la seva entitat, i l’AMI estudiarien la proposta del president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, sobre impulsar una llista sobiranista unitària per al 27-S. Després de la reunió d’ahir amb Mas, les entitats han decidit donar-hi resposta de manera ‘consensuada i acordada’ en els dies vinents. Casals ha negat que la proposta pugui generar ara divisió interna i, de fet, ha dit que la ‘gràcia del procés’ era aglutinar diverses sensibilitats polítiques al voltant de la independència. ‘No ens definirem per una via, estudiarem totes les vies i jugarem a la confluència.’

‘Les tres entitats parlarem entre nosaltres abans de tornar a parlar amb el president. És bonic fer-ho de manera coordinada i unitària’, ha defensat en una atenció als mitjans acompanyada del vice-president d’Òmnium, Quim Torra. De moment, la petició del president s’ha rebut ‘amb respecte i interès’.

En qualsevol cas, ha deixat clar que no preveia que la proposta de Mas generés divisió interna a Òmnium. ‘Estem interessats i preocupats pel que passa al país, no pensem que hi hagi d’haver divisions internes’, ha pronosticat Casals. Ara bé, també ha advertit: ‘Les fórmules, estratègies i tàctiques ens escapen’.

Encara en aquest sentit, ha recordat que tant a l’ANC com a Òmium i l’AMI hi ha persones que responen a diverses sensibilitats polítiques treballant per la independència com a objectiu compartit. ‘És la gràcia del procés’, ha assenyalat, la ‘força del moviment és que és de dreta, esquerra i centre’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any