Pablo Iglesias diu ara que no donarà suport a De Guindos com a president de l’Eurogrup

  • El dirigent de Podem s'hi havia mostrat disposat en una entrevista · Obre la porta a una candidatura amb Compromís a les eleccions espanyoles

VilaWeb
Redacció
17.06.2015 - 14:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, s’ha mostrat disposat a donar suport a Luis de Guindos com a president de l’Eurogrup. Ho ha dit en una entrevista a RNE, però poques hores més tard ha rectificat, després de força rebombori, i ha dit en una conferència de premsa que no ho faria. ‘És bo que hi hagi presidents de l’Eurogrup que provinguin del sud’, deia en l’entrevista, en què ha argumentat que l’Europa meridional havia de ‘defensar conjuntament els interessos comuns a les institucions europees’, ‘independentment del color polític de cadascú’. Alhora, tanmateix, ha retret que De Guindos no donés suport a les reivindicacions del govern grec. 

‘Això és un sí o un no, que no m’ha quedat clar?’, li ha demanat el periodista. ‘És un sí condicional. Si de Guindos defensa els interessos del sud i d’Espanya, és clar que em sembla bé que sigui a l’Eurogrup. Si ha de ser un ministre d’Angela Merkel, potser no. És un sí i després ja veurem com ho fan.’

La xarxa s’ha omplert de comentaris i poques hores després, davant la premsa, Iglesias ha dit que no donaria suport a la candidatura de De Guindos: 

Iglesias, que també ha aplaudit l’actuació de la Casa Reial espanyola quan l’any passat va dimitir Juan Carlos per a entronitzar Felipe VI, ha tancat la porta a cap candidatura conjunta amb Esquerra Unida a les eleccions a les corts espanyoles. En canvi, ha insinuat que li agradaria de presentar-se conjuntament amb Compromís. ‘A Catalunya, el País Valencià i Galícia m’agradaria apostar per fórmules en què Podem es trobés amb altres sectors polítics en el marc d’unitat popular. No veuria malament la possibilitat que “Podem-una altra cosa” fos la papereta que aparegués’ en aquests casos, ha explicat. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any