Joan Ribó ja és el nou batlle de València

  • Ha estat investit amb els vots dels regidors de Compromís, PSPV i València en Comú

VilaWeb
Redacció
13.06.2015 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Ribó ha estat investit avui nou batlle de València després de 24 anys de govern de Rita Barberá. La investidura ha estat possible mercè als vots dels regidors de Compromís per València, PSPV-PSOE i València en Comú (la marca blanca de Podem). ‘Després de 24 anys d’una certa foma de governar avui comença una nova època per a València. Vos convide a participar en el canvi’, ha acabat dient Ribó en el seu discurs. Un discurs en què ha tingut un record especial per als veïns del Cabanyal, i en què ha destacat que apostarà per la transparència i per combatre la corrupció.

‘Vull un ajuntament amb parets de vidre. És la millor vacuna contra qualsevol temptació de malbaratament i de corrupció’, ha dit.

Compromís, PSPV i València en Comú representen una majoria estable que encara ha de decidir com es distribuiran les responsabilitats i àrees de l’ajuntament. De moment Ribó ahir va proposar un govern municipal amb sis tinents d’alcalde: tres pel seu partit, Compromís, dos pel PSPV-PSOE i un per València en Comú.

Sobre la distribució de les regidories Ribó va dir ahir en roda de premsa que encara estan per definir: ‘Ho tenim avançat amb València en Comú i el PSPV ha estat informat de la nostra proposta de distribució d’àrees, sense noms’. Ribó vol començar la feina com més aviat millor: ‘La meva intenció és celebrar la primera junta de govern divendres que ve, i per això ja hauríem de tenir els tinents d’alcalde’ i ha recordat que el 2011 es va trigar quinze dies a conformar un govern que havia sigut el mateix dels darrers vint anys. I ha continuat: ‘Tinc bona relació amb Calabuig, hem tingut converses, que no negociacions, que em permeten augurar que hi haurà una solució força ràpida’.

Vegeu els piulets que es fan sobre l’investidura de Joan Ribó:


Informació relacionada:

Rita Barberá plega i no assisitirà a la investidura de Ribó

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any