ERC donarà suport a la investidura d’Ada Colau

  • Bosch descarta d'entrar 'de manera immediata' al govern de Barcelona en Comú

VilaWeb
ACN/Redacció
11.06.2015 - 22:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Esquerra Republicana de Catalunya votarà a favor de la investidura d’Ada Colau com a batllessa de Barcelona. Segons informen diversos mitjans, l’executiva del partit a la capital catalana ha ratificat la decisió. ERC i Barcelona en Comú han continuat negociant a només dos dies de la investidura. Ho fan conscients que no compartiran govern, almenys de manera immediata.

El dirigent dels republicans, Alfred Bosch, ha deixat clar que el seu partit no es planteja, ara per ara, entrar al govern municipal. ‘La possibilitat que nosaltres entrem al govern de la ciutat no és immediata’, ha explicat als periodistes des del Raval, on s’ha reunit amb els secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya.

Segons Bosch, el fet que ERC hagi descartat incorporar-se ‘de forma immediata’ a l’executiu que encapçalarà Ada Colau no té res a veure amb les eleccions del proper 27 de setembre. ‘El fet que ara mateix no entrem al govern de la ciutat té a veure amb què necessitem tenir molta més complicitat amb Bcomú’, ha explicat.

La independència és un dels temes que separa els republicans de Barcelona En Comú. Bosch ha demanat en repetides ocasions que Colau es pronunciï a favor de l’estat català independent, fet que no ha aconseguit. Colau ha defensat clarament el dret a decidir i fins i tot va votar ‘sí-sí’ en el procés participatiu del passat 9 de novembre, però no ha volgut pronunciar-se a favor de la independència. 

Bosch ha valorat de forma positiva els gestos que darrerament ha fet Colau en favor del procés sobiranista, especialment dilluns passat quan va anunciar que participaria en la manifestació del proper 11 de Setembre i que plantejaria un pacte pel dret a decidir a la ciutat de Barcelona. Declaracions, però, que no han estat suficients per trobar la ‘complicitat’ que buscaven els republicans.

El salari mínim de ciutat, les condicions laborals dels barcelonins i la lluita contra l’atur són algunes de les qüestions que resten sobre la taula de negociació. Les posicions dels dos partits no són excessivament divergents, fet que fa ser optimista al líder republicà. La reunió d’aquest dijous entre Bosch i els secretaris generals d’UGT i CCOO a Catalunya, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, també ha servit per apropar-los la posició d’ERC sobre aquestes qüestions laborals. El futur president del grup municipal d’ERC ha explicat que tant els sindicats com les patronals -amb les què també s’ha reunit- han valorat positivament les propostes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any