Espanya desapareixerà en vint anys, segons un bloc amb impacte a Wall Street

  • Zero Hedge fou el primer de denunciar les males pràctiques de Goldman Sachs

VilaWeb
Redacció
11.06.2015 - 09:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El bloc col·lectiu Zero Hedge té molta fama a Wall Street, on van ser els primers de denunciar les males pràctiques de Goldman Sachs i les maniobres de les grans corporacions financeres. Els autors escriuen sota un pseudònim col·lectiu i hom creu que són analistes de diverses grans empreses. Ara Zero Hedge ha publicat un article amb una llista de deu estats que desapareixeran d’ací a vint anys. El primer que esmenta és Espanya, i relaciona el pronòstic amb Catalunya.

Comença destacant les conseqüències que ha tingut a l’estat espanyol la crisi econòmica, el deute públic i l’alt índex de desocupació. ‘Però hi ha fins i tot preocupacions més grans per al govern espanyol que implicaran una destrucció més gran que la que pugui causar l’economia’, diu l’article. I es refereix a Catalunya, i al creixent suport de l’independentisme. ‘Molts (i cada vegada més) catalans pensen que la regió té menys vincles culturals amb la resta d’Espanya’, explica. I afegeix: ‘Catalunya ha estat part d’Espanya des del segle XV, però ara [els catalans] pensen més que mai que és el moment d’obtenir la independència. A més, avui dia és una de les regions industrials més riques d’Espanya.’ Recorda la Via Catalana del 2013 i acaba dient: ‘Espanya pot veure com li canvia la geografia i li queda una imatge certament malmesa.’

Els altres estats que aquest bloc pronostica que acabaran desapareixent o modificant-se substancialment aquests vint anys vinents són Corea del Nord, Bèlgica, la Xina, l’Irac, Líbia, l’Estat Islàmic, el Regne Unit, els Estats Units i les Maldives.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any