Més proposa de recuperar les emissions de TV3 i reprendre la relació amb el Ramon Llull

  • Biel Barceló diu que vol estrènyer els llaços amb Catalunya per 'dur a terme molts projectes des del punt de vista cultural i econòmic i de front comú'

VilaWeb
Redacció
09.06.2015 - 13:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

MÉS, que previsiblement formarà part del pròxim govern de les Illes, proposarà reprendre la relació amb l’Institut Ramon Llull (IRL) i recuperar les emissions de TV3. Així ho ha explicat a RAC1 el candidat de la formació, Biel Barceló, que ha afegit que d’aquesta manera permetria mostrar la cultura balear al món de ‘manera conjunta’. Més per Mallorca i Més per Menorca seran el tercer grup al nou Parlament de les illes i es convertiran a partir de dissabte en la primera o la segona força en nombre d’alcaldies. Una de les prioritats per Barceló és estrènyer els llaços amb Catalunya per ‘dur a terme molts projectes des del punt de vista cultural i econòmic i de front comú’.

Entre d’altres propostes, Més Balears reclamarà un concert econòmic per a les Illes Balears, defensar el dret a decidir i una relació confederal amb la resta de territoris als Països Catalans.

En les eleccions del passat 24 de maig, el PP va deixar de tenir la majoria absoluta a les eleccions al Parlament balear després de perdre 15 diputats i quedar-se amb 20. El PSIB va obtenir 14 escons, quatre menys, i i MÉS, 9 diputats (sis de MÉS per Mallorca i tres de MÉS per Menorca). Podemos va irrompre a les Illes amb 10 escons i situant-se com a quarta força. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any