Softcatalà automatitza la traducció al català de l’app de missatgeria Telegram

  • L'associació ha creat un robot que facilita la catalanització d'aquesta alternativa de WhatsApp

VilaWeb
Redacció
09.06.2015 - 10:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’associació Softcatalà acaba de llançar la versió en català de l’aplicació de missatgeria instantània Telegram. La traducció, informa, es va enllestir el febrer del 2014, però no apareixia per defecte a l’app i el procediment per a poder-la aplicar era força complex. Per això Softcatalà ha desenvolupat un petit programa que en facilita la configuració en les versions mòbils per a Android, iOS i Windows Phone.

Per a catalanitzar el Telegram, informa Softcatalà, cal enviar un missatge a l’usuari del Telegram @softcatala i indicar la plataforma emprada: Android, iOS o Windows Phone. Tot seguit el robot envia a l’usuari el paquet de llengua catalana i les instruccions per a poder-lo aplicar.

Emoticona oficial dedicada a Catalunya

Telegram, considerada una de les principals alternatives mundials de WhatsApp, ha estat notícia destacada la setmana passada a casa nostra. D’una banda, per les piulades de Pavel Durov, el fundador i president rus de l’empresa, favorables a la independència de Catalunya. I, d’una altra banda, per la inclusió d’una emoticona oficial, o ‘sticker’ en la terminologia de Telegram, dedicada a Catalunya. Hi apareix un home amb bigoti dalinià i barretina, samarreta blau-grana, un ase i la bandera catalana, a més de la Sagrada Família de fons.

 

Informació relacionada:

Telegram sorprèn amb un sticker sobre Catalunya

El fundador de Telegram, a favor de la independència de Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any