Carregar bateries amb la wi-fi?

  • Un equip universitari nord-americà ha experimentat amb un 'router' que dóna connexió a internet i alhora recarrega petits aparells electrònics

VilaWeb
Redacció
09.06.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un dels grans problemes dels nombrosos aparells electrònics que cada dia ens envolten més és la durada de la bateria. Sovint hem d’arrossegar tota mena de cables per a poder-los carregar quan se’ls acaba l’autonomia. El desafiament, doncs, és trobar la millor solució per a recarregar-los. Un equip de la Universitat de Washington treballa en un encaminador wi-fi que, a més de donar connexió a internet sense fils, alimenta la bateria de petits ginys electrònics situats a menys de deu metres.

El ‘router’ utilitzat, batejat amb el nom de PoWiFi, modifica el senyal de la xarxa wi-fi en corrent d’energia amb l’ajuda d’un convertidor DC a DC. El giny s’ha dissenyat pensant, sobretot, en la creixent internet de les coses.

En un article recent els autors de l’aparell expliquen que l’han provat en sis llars nord-americanes amb bons resultats: en la majoria de casos, diuen, l’ús de l’encaminador per a passar-hi corrent no ha rebaixat el nivell de connexió a internet ni l’ha interferida.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any