Carta a Jorge Rodríguez, batle d’Ontinyent

  • Revista El Llombo. Núm. 86. Estiu 2015

VilaWeb
VilaWeb
Redacció El Llombo
08.06.2015 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

S’han celebrat eleccions. I vosté ha guanyat de manera incontestable. Per tant, ha passat tot el fragor i ara toca posar-se a treballar. A l’Associació hi ha un membre (a qui vosté coneix bé) que diu que no vol majories absolutes de cap color, i per defensar el seu argument posa d’exemple Franco, que diu que va tindre majoria absoluta i així ens va anar.

Per tant, li demanem, que més prompte que tard, es faça la rotonda d’accés directe des de la ronda de circumval·lació a l’avinguda del Comte de Torrefiel. Portem massa anys esperant. També, que d’una vegada, es realitze l’hospital comarcal de nova planta, i al Llombo, on anava originàriament fins que una batlessa d’infaust record, i per interessos inconfessables, el va canviar de lloc. Volem que l’Institut de l’Estació el facen nou o que el remodelen a fons. El pobre porta més de quaranta anys sense que cap autoritat se’n recorde d’ell. Així mateix, que es faça d’una vegada el pas de vianants entre l’aparcament de Sant Jaume i l’avinguda del Comte de Torrefiel, i que es done una solució efectiva als solars del Ravalet, junt l’Ajuntament, que portem dècades amb una imatge que fa pena.

Esperem que el Servei de Publicacions torne a posar-se en marxa. I volem que el Poble Nou, el Carrer Major i la Vila tinguen l’atenció que requereixen per evitar la degradació galopant que pateixen. També esperem que aconseguisca de la Generalitat que ens pague el deute històric que té amb Ontinyent, i esperem que l’Ajuntament done suport mitjançant una moció a la sol·licitud d’un finançament just per als valencians. Veure la TV3 i escoltar Catalunya Ràdio ha de ser un signe de normalitat, per tant esperem que arrime el muscle per veure i escoltar-les ja.

Evidentment, com que Ontinyent té Campus de la Universitat de València, el volem més gran i millor, amb més titulacions i altres facetes, com el nucli de cases (‘la manzana’) que siga tota per la Universitat, que porte una agencià de Hisenda, de l’AEAT, la tresoreria de la Seguretat Social, que el carnet de conduir s’obtinga al poble, que vinguen més classes i més titulacions de l’Escola d’Idiomes

El tren. Que d’una vegada es revitalitze la línia Xàtiva-Alcoi, i que es pose el nombre de serveis per poder anar (i tornar) de València des d’Ontinyent, que el COR passe a millor vida per als ciutadans ontinyentins i que, paral·lelament, es pose en funcionament el pla de minimització de residus sòlids.

Que se’n recorde de la Memòria Històrica que va aprovar l’Ajuntament fa uns mesos i que no quede soterrada per la majoria absoluta en un calaix, que defense el valencià amb la boca gran i no amb la xicoteta, i que acabe d’una vegada per totes amb les caguerades i pixarrades dels gossos al carrer: Ontinyent no pot semblar un femer.

Que continue reduint el dèficit que el poble d’Ontinyent té, que es desdoble la ronda sud de circumval·lació, que es potencie la cultura autòctona amb una programació cultural de qualitat i que no es deixe en les mans voluntarioses però limitades dels col·lectius locals.

Com veu, no li hem demanat res d’impossible: ni plaça de bous coberta ni port de mar o platja. Així que a la feina. Lògicament, no podrà eixir tant en els mitjans de comunicació, però si fa el que li demanem, el poble, i nosaltres, li ho agrairem. Votant-lo encara més. Encara que hi haja a qui no agraden i s’encabote a comparar-les amb un sàtrapa.  

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any