David Fernàndez a un diputat del PP fora de si: ‘Calli o torni a la classe de P3’

  • José Antònio Coto ha interromput el diputat de la CUP durant el seu torn de paraula

VilaWeb
ACN
04.06.2015 - 21:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El debat de la moció del PP sobre immigració ha estat el més tens del ple del Parlament per les crítiques de ‘racisme’ al PP, però també per la picabaralla entre dos diputats. José Antonio Coto (PP) ha interromput David Fernàndez (CUP) en el seu torn de paraula, i això ha portat el portaveu de la CUP a reclamar-li que callés o que tornés a P3. Coto ha demanat la paraula per al·lusions i ha escridassat el seu interlocutor: ‘Qui s’abraça amb el fill polític de Pujol, Artur Mas, i amb el terrorista d’ETA Arnaldo Otegui, per qui han mort desenes de companys no em farà callar!’ En un to més calmat, Fernàndez li ha explicat que està ‘molt orgullós’ de les seves abraçades. ‘Amb vostè no m’hi abraçaré mai’, ha reblat.

Escolteu com el portaveu de la CUP, David Fernàndez, reclama a José Antonio Coto que calli o que torni a la classe de P3

Aquest àudio recull el moment en què Coto ha escridassat Fernàndez:

David Fernàndez diu a José Antonio Coto que està molt orgullós de les seves abraçades:

Tot ha començat quan David Fernàndez s’ha oposat a la moció del PP sobre immigració i ha llegit uns quants articles de la Declaració Universal dels Drets Humans. Una declaració que ha recordat que s’havia elaborat per superar l’horror del nazisme. Quan ha sentit que es feia referència al règim nazi, José Antonio Coto ha interromput Fernàndez, fet que ha enutjat el portaveu de la CUP. ‘Senyor Coto, calli. Estic parlant jo’, li ha dit. I ha demanat al PP que deixés ‘d’escopir el verí de l’odi i la diferència entre homes i dones’.

Les paraules de Fernàndez no han agradat al diputat del PP i, quan s’ha acabat el debat –en què no ha participat–, ha demanat la paraula per al·lusions. ‘A mi cap producte de CiU no em farà callar. L’antisemitisme no em farà callar. Qui s’abraça amb el fill polític de Pujol, Artur Mas, no em farà callar. Qui té converses amigables amb Pujol al parlament no em farà callar. Qui és incapaç de citar els noms de Prenafeta, Millet, Alavedra i Pujol en seu parlamentària no em farà callar. A mi, qui s’abraça amb el terrorista d’ETA Arnaldo Otegui, per qui han mort desenes de companys del meu partit, no em farà callar. A mi vostè mai no em farà callar!’, ha exclamat, amb què ha arrencat aplaudiments dels seus companys de partit.

La presidenta del parlament, Núria de Gispert, li ha dit que veia normal que alguns diputats no ‘aguantessin’ que els interrompessin de manera continuada, com havia fet ell. Unes paraules que han originat malestar entre el grup popular.

Fernàndez també ha demanat a De Gispert torn de rèplica per explicar que la diferència substancial entre ell i Coto era la bona educació. En un to molt més calmat que no el del diputat del PP, Fernàndez ha subratllat que quan Coto parlava ell escoltava, cosa que no passava a la inversa. ‘Es pensa que cridant ens podrà fer callar’, ha indicat. El portaveu de l’esquerra independentista ha acabat dient a Coto que estava molt orgullós de les seves abraçades i que amb ell no s’hi abraçaria mai.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any