Amb valentia, Compromís

VilaWeb
VilaWeb
Joan Gilabert
04.06.2015 - 12:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja han passat uns dies des de la nit electoral del 24 de maig. Ja ha passat la tristor pels resultats aconseguits a Ontinyent, i també els discursos grandiloqüents del guanyador, qui feia gala d’humilitat, generositat i pluralitat.

Ara toca treballar.

Els socialistes de Rodríguez ja han mogut fitxa, plantejant el model organitzatiu i les delegacions que ofereixen a la resta de grups. Com ho valorem a Compromís?

1- Les delegacions que ofereix a la resta de grups són una continuïtat del model de ‘café per a tothom’, que no compartim perquè considerem que és ineficient. Algú recorda la gestió de Filiberto Tortosa o de Lina Insa com a regidors de Transports i Arxius en la darrera legislatura? Jo tampoc. No obstant això, eixa delegació està remunerada amb 12.000 euros per legislatura.

2- Que el PSOE oferisca més delegacions i estructura al PP que a Compromís, i les mateixes a Ciudadanos que a EU, és una mostra de la ‘humilitat’ i ‘generositat’ de Jorge Rodríguez. Una cosa són els discursos i les fotos, i l’altra, la realitat i els fets.

3- És clar que Ontinyent tindrà diputat comarcal en la Diputació (el que ja no és tan clar és que eixe diputat en siga el president) i sembla que eixa és la prioritat en l’organització municipal. El batle dedicarà part del seu temps a la gestió de l’ajuntament i part a ser diputat provincial i a fer política de partit.

Mentre hi ha qui creu que tot Ontinyent està pendent de saber si Rodríguez serà president de la Diputació o no, la realitat és una altra de ben diferent. Compromís va obtenir 3.206 vots menys a les locals que a les Corts (cosa que cal analitzar i millorar, i en això estem). És cert, però el PSOE va tenir 7.113 vots menys a Corts que a les locals. Ontinyent és molt més plural que l’ajuntament i molt més plural que la lectura que els socialistes fan del resultat.

A Compromís no ens preocupa qui serà o no el pròxim president o presidenta de la Diputació, perquè siga qui siga tenim clar que és una institució que ha de desaparéixer i, fins que ho faça, la gestió no ha de ser caciquista, sinó tot el contrari: una administració que simplement redistribueix recursos objectivament, amb criteris de població local.

A Compromís, el que ens preocupa és que s’habilite de manera immediata la segona unitat de tres anys al Martínez Valls, ens preocupa que s’anul·le el rebut de fem del COR i que la Mancomunitat recupere la gestió del fem; ens preocupa que Ontinyent lidere la Mancomunitat i la comarca, que trobem viabilitat al Trévol i a la resta de serveis comarcals; ens preocupa l’obertura de la residència, ens preocupa que la bonificació anunciada en plena campanya electoral a les sancions del disseminat siga una realitat per a tothom i no una altra manipulació. Ens preocupa el futur de la gent, el futur de la ciutat.

Cal ser valents per a ser humils. Cal ser valents per a ser generosos. I cal ser valents per a renunciar a prebendes i assumir el paper d’oposició en un ajuntament amb una àmplia majoria del PSOE.

L’ajuntament necessita un grup valent i fort que fiscalitze el grup majoritari, que evite abusos i que recorde que governar amb majoria no és ser l’amo de l’ajuntament, que force a ser transparents i que vigile el compliment de les promeses electorals del govern.

Tanmateix, Compromís serà clau en el govern de la Generalitat i ací estarà Compromís per Ontinyent per a defendre els interessos del poble.

Aquest és el treball que Compromís per Ontinyent ha d’assumir aquesta legislatura i aquest és el treball que des de hui iniciem.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any