Mas diu que ja compleix algunes de les condicions de la pregunta d’Unió

  • Respon a Iceta que no el full de ruta no es contradiu amb el criteri de mantenir la cohesió social

VilaWeb
Redacció/ACN
03.06.2015 - 13:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit avui que el govern compleix tres de les condicions que posa Unió al procés en la pregunta de la consulta interna del diumenge de la setmana que ve. Concretament, pel que fa a la seguretat jurídica, al diàleg i a la pertinença a la UE, tal com li ha demanat Miquel Iceta. També ha remarcat que el full de ruta que CDC va pactar amb ERC i amb les entitats sobiranistes és ‘obert’ i que no contradiu el criteri de la cohesió social, com recriminava Iceta. Durant la sessió de control, Mas ha remarcat que ell sempre ha intentat dialogar amb el govern espanyol, que la seva aposta sempre ha estat continuar formant part de la UE i que les eleccions del 27-S es convoquen precisament perquè són l’únic instrument legal que té el govern per fer un referèndum.

Vegeu els vídeos amb les preguntes i respostes consecutives a continuació:


Mas torna a respondre a Iceta per vilawebtv

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat a Mas que es pronunciï per tres de les condicions que posa la pregunta d’Unió al procés, en concret la seguretat jurídica, el diàleg i la pertinença a la UE. El president ha defensat que tots aquests conceptes ja formaven part de la declaració de sobirania que va aprovar el parlament el 2013, i el PSC no hi va votar a favor. Però a més ha defensat que ell i el govern ho han practicat.

Iceta ha dit llavors que Mas votaria a favor de la pregunta plantejada pel seu soci de federació als seus militants, i ja ha avançat que ell sí que ho faria. Ara, el socialista ha opinat que si el president de la Generalitat convocava ara unes eleccions anticipades era perquè ha fracassat, perquè no ha sabut treure ‘cap rèdit, cap nou projecte, ni una consulta, ni el pacte fiscal’, i li ha recordat que un dels altes requisits que posa UDC és el de la cohesió social i territorial. ‘No sé si ha fet una lectura del 24-M i del seu retrocés i pràctica desaparició de l’àrea metropolitana’, ha apuntat.

En aquest sentit ha demanat que tots els partits es mantinguin en la idea de no sortir de la UE, ‘de no sortir de la legalitat i buscar vies d’acord, renunciant a qualsevol unilateralitat’. ‘Si ho féssim així aniríem molt millor. Si manté aquests tres consideracions probablement alguns dels fulls de ruta s’han signat en l’aire i són només fum’, ha etzibat.

Mas ha subratllat aquí que ‘cap full de ruta contradiu’ les condicions que esmentava Iceta, tot recordant, a més, que aquests fulls de ruta signats són ‘oberts’. ‘Encara hi és a temps’, ha ironitzat dirigint-se al primer secretari del PSC, que ha fet que no amb el cap.

També ha aprofitat per lamentar la crítica d’Iceta al seu govern. ‘M’està defensant que el problema és el govern de Catalunya i no el govern d’Espanya?’, li ha replicat el president, recordant-li que el PSOE tam?be ha ‘xocat contra una paret’ quan ha plantejat la reforma constitucional.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any