Què diu el contracte de Xavier Trias amb el Mobile World Congress?

  • Us oferim els punts més destacats de la proposta lliurada als organitzadors

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.06.2015 - 13:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest matí els organitzadors del Congrés Mundial de Mòbils (MWC) han rebut l’oferta de renovació del contracte per part del batlle de Barcelona en funcions, Xavier Trias. El MWC, que s’acabava el 2018, es pot allargar ara fins el 2023. Tots els partits polítics, menys la CUP, han estat presents en la signatura, en senyal de suport. Els organitzadors, l’empresa GSM, podran ara estudiar l’oferta. VilaWeb ha tingut accés a aquesta proposta d’extensió, que inclou un congrés de mòbils per a nens, l’ús d’helicòpters, carrils taxi, un grup de cent voluntaris que treballaran de franc per als organitzadors i 29.000 places hoteleres també per als organitzadors. És un text de catorze pàgines del qual destaquem els quinze punts següents:

1. El contracte s’acabava l’any 2018 i ara s’allarga fins a l’any 2023. El text diu que ‘la quantitat que rebrien els organitzadors del 2019 al 2023 ‘és la mateixa quantitat que s’aporta el 2018’

2. La línia 9 de l’aeroport a la Gran Via i a la ciutat de Barcelona ha de ser completament operativa per al congrés del 2016. Els combois de la L9 han de passar almenys cada tres minuts.

3. S’haurà de prioritzar el desplegament de les darreres tecnologies per a xarxes de gran velocitat als recintes (recordem que al darrer congrés hi hagué queixes per la connexió a internet).

4. Els organitzadors del congrés tenen garantides 29.000 cambres d’hotel, o el 70% de l’oferta. El preu de l’habitació del 2019 i el 2010 només s’apujarà l’IPC espanyol, amb un màxim del 3%.

5. L’Ajuntament de Barcelona ha de fer tant com pugui per assegurar un canvi temporal de trànsit al voltant de l’hotel Arts. Ha de posar a disposició carrils taxi per a cent vehicles VIP i l’accés a un heliport a tres-cents metres de l’hotel Arts.

6. Turisme de Barcelona formarà un grup de cent voluntaris, a partir del 2016, que ajudaran als hotels, llocs públics i zones properes al congrés. Han de parlar anglès i tenir coneixement de la ciutat. Treballaran de 8.00 a 18.00, i no tindran cap cost per als organitzadors.

7. La ciutat ha de procurar que els anuncis del congrés de mòbils no rebin danys.

8. A l’acte de benvinguda hi haurà l’executiva del GSM, el rei d’Espanya, el batlle i un sopar amb un mínim de cent cinquanta convidats VIP i es farà, preferentment, al Palauet Albéniz.

9. Es farà un congrés de mòbils per a nens (de deu a setze anys) de l’any 2016 al 2023.

10. Els partits de la ciutat organitzadora i GSMA han de fer tant com puguin per mitigar l’impacte d’imposts a la Barcelona Mobile World Capital Foundation com a resultat de l’IVA de les factures emeses per GSM.

11. El contracte ha de restar subjecte a la llei anglesa.

12. Les dates dels futurs congressos són 25-28 de febrer (2019), 24-27 de febrer (2020); del 2021 al 2023, dates encara a concretar.

13. El perímetre de seguretat per a les autoritats s’amplia de cinc-cents metres a un quilòmetre.

14. El pressupost mínim per al Centre Mobile World Capital es redueix de 2 milions d’euros a un milió d’euros.

15. A partir del congrés del 2016, les instal·lacions de la Fira de Montjuïc s’han de fer accessibles per a GSMA a un preu de 27,32 euros per metre quadrat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any