El Celler de Can Roca torna a ser el millor restaurant del món

  • Els germans Joan, Josep i Jordi Roca han recuperat la primera posició que ja havien aconseguit el 2013

VilaWeb
Montserrat Serra
01.06.2015 - 22:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Celler de Can Roca torna a ser el millor restaurant del món, segons The World’s 50 Best Restaurants, de la revista anglesa Restaurant Magazine, a partir de la votació d’un miler de professionals de la indústria de la restauració de tot el món. El 2013 el restaurant gironí ja havia aconseguit la primera posició. El sommelier Josep Roca ha donat les gràcies a la seva família per la paciència, també al seu equip del restaurant, ‘el millor del món’, i ha acabat dient: ‘Amunt Girona!’ A més, Albert Adrià, del restaurant Tickets de Barcelona, ha estat destacat com a millor pastisser del món.

Enguany els germans Roca (Joan, el xef, Josep, el sommelier, i Jordi, el pastisser) no eren pas favorits clars a ocupar la primera posició. Un dels fets que sembla que ha estat determinant és l’experiència inèdita que van impulsar l’estiu passat, quan va tancar el restaurant durant cinc setmanes i van anar amb tot l’equip a fer una ronda pels Estats Units i l’Amèrica Llatina. Durant aquell temps, van elaborar quasi 50.000 plats per a més de 2.700 comensals. Va ser una bona manera d’acostar i fer viure l’experiència del Celler de can Roca al continent americà.

El restaurant danès Noma, de René Redzepi, ha passat de la primera posició a la tercera. En segon lloc, hi ha quedat el restaurant de Mòdena Osteria Francescana, de Massimo Bottura, que l’any passat va quedar tercer. En quarta posició, hi ha quedat el restaurant Central de Virgilio Martinez de Lima (Perú), que és el restaurant número u de la llista de l’Amèrica Llatina. Aquest era un dels favorits enguany, com també l’Eleven Madison Park de Nova York, que ha quedat cinquè (ha perdut una posició). Corria la brama que es podia afavorir un restaurant del continent americà, pensant que l’any vinent aquest esdeveniment se farà a Nova York i no pas a Londres.

A la sisena posició, igual que l’any passat, hi ha el restaurant Mugaritz, d’Andoni Luis Aduriz, de Sant Sebastià. I fins a arribar a deu, trobem: Heston Blumenthal, de Londres; Narisawa, del Japó; D.O.M, de São Paulo; i Gaggan, de Bangkok.

Entre els cinquanta primers restaurants també hi ha el Quique Dacosta, de Dénia, al número trenta-nou, i el Tickets Bar d’Albert Adrià de Barcelona, al quaranta-dos. Podeu consultar la llista completa.

Visiteu VilaWeb Gastronomia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any