Ceret s’omple de cireres

  • Aquest cap de setmana es fa la Festa de la Cirera, un dels productes més apreciats del Vallespir

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes de les cireres més populars del nostre país són les que es fan a Ceret, on el cultiu és centenari. Com que la vila té un clima privilegiat, situada als peus del Canigó, els cirerers donen un fruit molt primerenc. Generalment, a mitjan de maig es poden menjar les primeres cireres i a final de mes es fa la tradicional Festa de la Cirera, que és aquest cap de setmana. Tots els productors locals participen de la fira i també es fan moltes activitats més com ara tastos, menús especials, un concurs de llançar pinyols i sardanes.

La festa comença avui amb concerts itinerants de bandes per tot el poble. Diversos restaurants de Ceret ofereixen durant tot el cap de setmana un menú especial on la cirera és la protagonista de tots els plats. Entre avui i demà també es faran activitats per la mainada, tallers per a tots els públics i hi haurà una fira de productes locals.

Tan avui con demà a la tarda es faran dos concursos d’habilitat molt singulars relacionats amb la cirera. Un premiarà qui sigui capaç d’extreure més pinyols de cirera en un temps determinat  i l’altre guanyarà qui sigui capaç de llançar un pinyol més lluny escopint-lo. Demà a les 14.30 els Angelets del Vallespir oferiran una actuació castellera i la festa es clourà amb una ballada de sardanes i altres danses tradicionals al so d’una cobla tres quartans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any