El jutge decreta el desallotjament dels treballadors de Movistar del Mobile World Centre

  • El magistrat veu 'il·legal' l'ocupació i cita a declarar com a imputat un dels empleats per un presumpte delicte de violació de domicili

VilaWeb
ACN
29.05.2015 - 15:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El titular del jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona ha acordat el desallotjament de la seu de Telefónica del carrer Fontanella, on s’ubica el Mobile World Centre, ocupat des del dissabte passat per treballadors subcontractats de Movistar en vaga. El magistrat dóna ordre als Mossos perquè demanin aquest divendres als ocupants que marxin del local i , en cas que s’hi neguin, els desallotgin ‘en el moment que es consideri més idoni, utilitzant la força mínima indispensable’. El jutge argumenta que la ocupació és ‘il·legal’ i cita a declarar com a imputat un dels ocupants per presumpte delicte de violació de domicili.

En un primer moment, el jutge va desestimar les peticions de desallotjament de la fiscalia i de Telefónica en considerar que no hi havia cap risc imminent en l’ocupació del local per part de centenars de treballadors d’empreses subcontractades per Telefónica. Però el magistrat considera que el que al principi semblava una ‘ocupació puntual amb motiu d’un conflicte laboral’, ara va més enllà del desacord entre empresaris i treballadors i s’ha convertit en una ‘ocupació il·legal’ per part també de persones alienes al conflicte laboral, el que podria suposar un ‘delicte d’usurpació’. Els treballadors tenen l’opció de recórrer l’auto en el termini de tres dies.

La decisió judicial arriba després que Telefónica hagi aportat fotografies al jutge que mostren que el Mobile World Centre segueix ocupat. Per aquest divendres a les 21.30h el col·lectiu de treballadors hi havia organitzat un concert posterior a una manifestació per protestar contra les seves condicions laborals.

Els empleats subcontractats de Movistar van ocupar per segona vegada el Mobile World Centre dissabte passat, jornada de reflexió. Els treballadors van manifestar aquest dilluns que oferirien una ‘resistència passiva’ si es produïa el desallotjament. 

 

Informació relacionada:

Els vaguistes de Telefònica, amb més força que mai

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any