Compromís desvincula els acords a València amb les negociacions a la Generalitat

  • El PSPV, però, suspèn les reunions amb Ribó fins que no s'aclareixi el pacte entre Puig i Oltra

VilaWeb
Redacció
29.05.2015 - 13:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La tensió entre el PSPV i Compromís s’ha fet evident aquests dies posteriors a les eleccions. Tots dos pugnen per la presidència de la Generalitat, i sembla que això pot tenir alguna conseqüència en les negociacions a la batllia de València, on Joan Ribó va guanyar les eleccions. Ell ho té clar: els acords a la ciutat no tenen res a veure amb els que es puguin fer a nivell de Generalitat. Però el PSPV no ho veu igual, i el seu alcaldable, Joan Calabuig, ha suspès la reunió prevista amb Ribó fins que no s’aclareixin les posicions entre Ximo Puig i Mònica Oltra. 

‘La batllia no ha d’estar vinculada a la Generalitat, qui pense que això ha de ser un intercanvi de cromos s’equivoca completament’, diuen fonts de Compromís València a VilaWeb. ‘La batllia té suficient entitat, i les persones que han votat mereixen el suficient respecte perquè, si s’ha de negociar un pacte de govern, aquest es faça per les persones i no a canvi de res.’ Ribó no ha deixat de repetir que no es poden vincular les dues negociacions i que a ell li pertoca parlar de València i de res més.

El PSPV assumeix que, de la mateixa manera que Joan Ribó ha de ser batlle perquè ha estat el més votat, Ximo Puig ha de ser elegit president de la Generalitat. Però Compromís no ho dóna pas per fet, i Mónica Oltra ja ha fet saber la seva pretensió d’esdevenir presidenta. Això ha tensat les negociacions entre tots dos partits, fins al punt que Joan Calabuig, candidat del PSPV a la batllia de València, va suspendre ahir la reunió prevista amb Joan Ribó, i no hi ha prevista cap data fins que no es resolguin les tensions entre els candidats a la Generealitat.

Joan Ribó ha començat aquesta setmana una ronda de converses informal. Ahir ho va fer amb Fernando Giner, de Ciutadans, i avui amb Jordi Peris, de València en Comú. La setmana vinent començarà les negociacions més profundes, quan posarà damunt la taula els eixos bàsics del programa de govern. 

 

Informació relacionada: 

La pretensió de Mònica Oltra de ser presidenta tensa les negociacions valencianes

Mónica Oltra demana ‘calma i serenitat’ en les converses postelectorals

Entrevista amb Joan Ribó: ‘Si guanyem, la gent em veurà amb bicicleta i no amb un A8 envoltat de policies’ (14.05.2015)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any