La Mostra de Teatre d’Alcoi fa vint-i-cinc anys

  • La Fura dels Baus, Els Joglars i tres estrenes de companyies valencianes, entre l’oferta del certamen que arrenca avui

VilaWeb
Redacció
30.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Mostra de Teatre d’Alcoi celebra el 25è aniversari programant tants espectacles com anys fa: vint-i-cinc. Des d’avui fins el 5 de juny per la fira d’arts escèniques hi passaran companyies de tot el país per presentar produccions de gèneres ben variats com ara teatre, circ, dansa i titelles. Entre tota l’oferta cal destacar les tres estrenes – ‘Matant el temps’, ‘Paraules majors’ i ‘Laura’- els espectacles de Els Joglars i de La Fura dels Baus i l’humor de Xavi Castillo, que enguany celebra vint-i-cinc anys de carrera al capdavant de Pot de Plom.

Des de la seva creació al 1990 la Mostra de Teatre d’Alcoi ha esdevingut un dels certàmens teatrals de referència del país. Es destaca per les estrenes de les produccions valencianes i també per portar fins a Alcoi algunes de les obres de teatre més destacades del panorama teatral. Aquest any s’estrena ‘Matant el temps’, una tragicomèdia sobre el pas dels anys de la companyia La Dependent; ‘Paraules majors’, de L’Horta Teatre, sobre la corrupció i els drames familiars de ‘Laura’, d’Angoixa Teatre.

També es podrà veure ‘Temptacions’ de la Fura dels Baus, una actualització de l’obra ‘La història d’un soldat’ d’Igor Stravinsky. I els Joglars posarà en escena ‘VIP’, el seu darrer espectacle que amb clau surrealista reflexions sobre la nostra societat i el paper dels infants. En el marc de la mostra també es podran veure les obres de dues exitoses companyies de teatre infantil: ‘Històries de la senyoreta Cullereta’ de Faula Teatre i el concert familiar ‘Pop’s Corn’ de l’aclamada Maduixa Teatre.

La dansa, el circ, els titelles i l’humor tampoc faltaran a la mostra, que es fa en diversos espais d’Alcoi com ara el Teatre Calderón, el Teatre Principal, el Centre Cultural o la plaça de Dins. Cal destacar l’espectacle que el còmic Xavi Castillo ha creat expressament per commemorar el vint-i-cinquè aniversari de la seva companyia. Es diu ‘Pot de plom: 25 anys de romanços’ i fa un repàs dels gags més destacats de la seva trajectòria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any