Asos de Copa

  • El Camp Nou acull la vuitena final de Copa entre el Barça i l'Athletic, els dos equips amb més títols d'aquesta veterana competició

VilaWeb
Redacció
30.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una setmana després d’aixecar la copa de lliga al Camp Nou i una setmana abans de disputar la Champions a Berlín, el Barça té una altra cita important de la temporada: la final de la Copa, al seu estadi (21.30), amb un vell conegut de la competició, l’Athletic de Bilbao. Són, de fet, els dos equips que més copes acumulen a les vitrines (26 per als barcelonistes, 23 per als bilbaïns) d’una competició que, des del 1903, ha anat canviant de nom depenent dels períodes polítics i règims. Fins ara s’han trobat en vuit finals, amb resultat favorable al Barça per cinc victòries a tres.

Per arribar a la final, el Barça enguany ha eliminat còmodament l’Osca (12-1 en global; 0-4 i 8-1), l’Elx (9-0; 5-0 i 0-4), l’Atlètic de Madrid (4-2; 1-0 i 2-3) i el Vila-real (6-2; 3-1 i 1-3). Per primera vegada des del 1926, doncs, hi accedeix havent guanyat tots els partits del torneig.

En canvi, l’Athletic ha patit de valent en les quatre eliminatòries que ha disputat amb l’Alcoià (1-1 a l’anada i 1-0 a la tornada), el Celta (pel valor doble dels gols, 4-4), el Màlaga (0-0 i 1-0) i l’Espanyol (1-1 al primer partit i 0-2 al segon).

Mosaic, xiulada i crits d’independència

Per abans del partit s’ha preparat un gran mosaic a la graderia del Camp Nou per dibuixar els colors de les banderes catalana i del Barça, amb el lema ‘Fent història’. També és previst que, com ha passat en les últimes finals del 2009 i el 2011 disputades pel Barça i l’Athletic, hi hagi una xiulada de les dues afeccions a l’himne espanyol i el rei, malgrat l’amenaça del Consell Superior de l’Esport espanyol d’imposar multes als dos clubs si hi ha escridassada als símbols espanyols.

A més a més, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Plataforma Pro Seleccions han llançat una crida a reivindicar la independència tant quan acabi de sonar l’himne espanyol abans del partit com al minut 17.14 de cada part, com es fa habitualment en els partits del Barça a l’estadi.

 

Informació relacionada:

FC Barcelona: Quan i on es pot veure la final de Copa a tot el món

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any