Cap dels comandaments de la Guàrdia Urbana marxarà amb l’arribada de Colau

  • El portaveu de la 'cúpula' del cos policial sí confirma que el gerent de la GUB, un càrrec polític, marxarà el 13 de juny

VilaWeb
VilaWeb
ACN
29.05.2015 - 11:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de l’Associació de Comandaments de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, ha desmentit que la ‘cúpula’ de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) tingui intenció de marxar davant de l’arribada a la batllia de Barcelona d’Ada Colau. ‘Quan parlem de la cúpula ens estem referint als 70 comandaments policial uniformats del cos’, d’aquests ‘ningú marxa, es queda tothom’, ha remarcat. 

Tampoc marxarà el màxim cap operatiu, Evelio Vázquez, al contrari del que s’ha publicat. Per contra, ‘i això forma part del joc democràtic’, ha subratllat, el gerent de la GUB, Joan Delort, sí que li ha comunicat la seva intenció de marxar el 13 de juny, després de fer el relleu al nou equip de govern. Reyner ha distingit així entre els càrrecs polítics i policials.

Aquesta dimissió no inquieta Ada Colau, tot i que els ha demanat ‘tranquil·litat i responsabilitat’. La que probablement es convertirà en batllessa a partir del 13 de juny ha explicat en una entrevista a TV3 que ja parla amb persones ‘d’altíssim nivell’ per encapçalar la policia barcelonina. ‘Si volen abandonar el seu càrrec, no passa res. Nosaltres ja estem parlant amb persones de l’àmbit de la seguretat d’altíssim nivell’, ha indicat. Colau ha demanat als agents que no facin cas de les ‘alarmes interessades’ i els ha garantit que no aprimarà el cos, sinó que reorientarà les prioritats.

Quan prengui possessió del càrrec, la cap de llista de BComú s’ha compromès a dialogar amb els dirigents i treballadors de la Guàrdia Urbana i a no prendre decisions unilaterals. Per això ha instat el cos a actuar amb ‘calma’ davant les ‘alarmes interessades’ que s’han llençat els darrers dies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any