Trias i Colau es contradiuen sobre la possibilitat d’un govern alternatiu

  • Trias no dóna per fet un govern de Barcelona en Comú i Colau insisteix que serà batllessa

VilaWeb
Redacció
29.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle en funcions de Barcelona, Xavier Trias, manté oberta la possibilitat d’articular un govern fort alternatiu al que pot presidir Ada Colau (Barcelona en Comú), després de la reunió que ahir al matí van tenir tots dos. En sortint de la trobada, Colau va declarar que Trias donava per fet que ella seria la batllessa. Tanmateix, fonts pròximes a Trias van explicar a l’ACN que durant la reunió ell no li ho havia pas garantit. Segons aquestes mateixes fonts, les declaracions de Colau provenien de percepcions i Trias s’havia limitat a explicar-li allò mateix que havia avançat en una entrevista a TV3.

‘Xavier Trias m’ha explicat de manera franca que no era idea seva, sinó del PP i d’alguns poders de la ciutat, que li han demanat que mirés de sumar 21 regidors [els necessaris per a tenir la majoria absoluta del ple]’, va dir Ada Colau després de la reunió. 

La dirigent de Barcelona en Comú va dir que tothom estava d’acord que havia de governar la força més votada i que això seria així. ‘Per tant, cap entrebanc en el traspàs’, va assegurar.

El cap de llista d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ja havia descartat taxativament d’arribar a cap pacte que inclogués PP o Ciutadans, oimés si era per a ‘tombar’ la guanyadora de les eleccions, Barcelona en Comú. ‘Dir que farem un pacte independentista gràcies al suport del PP no s’entén gaire. Crec que Xavier Trias tampoc no ho entén’, va dir Bosch als mitjans de comunicació. I va insistir que aquests possibles acords eren ‘contra natura’ i ‘forassenyats’.

Va explicar també que aquestes últimes hores havia tingut contactes amb Barcelona en Comú, CiU, PSC i la CUP per temptejar possibles enteses amb vista a la investidura i més qüestions de ciutat, i que ara esperava la resposta de Colau.

Les paraules de Trias

En una entrevista a TV3, el batlle en funcions, Xavier Trias, havia dit: ‘Si ERC i PSC diuen que volen fer govern amb Trias i el PP vota a favor de la investidura, seria una alternativa.’ Va explicar que el PP li havia fet saber que votaria a favor de la seva investidura com a batlle i que intentaria presentar una proposta per a ser investit si obtenia el suport d’ERC i del PSC per a tenir ‘un govern fort’. Va dir que encara n’havia de parlar amb Alfred Bosch i Jaume Collboni i que serien ells qui decidirien.

Heus ací l’entrevista a ‘Els matins’ de TV3:


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any