Les entitats promotores de la ILP sobre habitatge lliuren 143.380 signatures al Parlament

  • Els impulsors reclamen que la iniciativa es tramiti per la via d'urgència perquè pugui ser aprovada abans que acabi la legislatura

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.05.2015 - 16:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les entitats promotors de la ILP (Iniciativa Legislativa Popular) contra els desnonaments i la pobresa energètica han lliurat aquest dijous 143.380 signatures al Parlament, gairebé el triple del necessari per a la seva tramitació. Els seus impulsors, la PAH, l’Observatori DESC i l’Aliança contra la Pobresa Energètica, han reclamat que la ILP es tramiti per la via d’urgència perquè sigui aprovada abans que acabi la legislatura. La portaveu de ILP Habitatge, Maria Campuzano, ha dit que quasi han triplicat el nombre de firmes que necessitaven gràcies a les entitats, persones i col·lectius que durant els últims quatre mesos han estat donant suport i recollint signatures per a eliminar els desnonaments i la pobresa energètica.

Fa un any, la proposta d’aquesta ILP va entrar al Parlament amb l’objectiu què ‘l’endemà de l’aprovació d’aquesta llei a Catalunya no es produeixin desnonaments, no hi hagi talls de subministrament i no hi hagi persones que queden condemnades a l’exclusió social per deutes impagables’, ha explicat el portaveu de la iniciativa, Carlos Macias.

L’Assembla Nacional Catalana (ANC), la Taula del Tercer Sector i els Bombers de la Generalitat són algunes de les entitats que han ajudat amb la recollida de signatures i aquest dijous han mostrat el seu suport a la ILP. ‘Continua havent-hi desnonaments cada dia i el que ha fet el Parlament fins ara és insuficient i ineficaç’, ha denunciat el director general de la Taula del Tercer Sector, Toni Codina, que ha reclamat als diputats que ‘espremin al màxim el marc legal català perquè aquest drama passi a la història de Catalunya’. Carlos Macias ha dit que el Parlament ja no té ‘excuses’ perquè té les solucions sobre la taula. Per això, les entitats han iniciat ‘el comptador de la vergonya’ per ‘responsabilitzar Artur Mas, el Partit Popular o Convergència i Unió, que són els que estan bloquejant la ILP’, dels desnonaments que es faran a partir d’avui a Catalunya.

Per la seva part, el president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha assegurat que el Parlament ha d’arribar fins al final i ha de valorar la legalitat per garantir que ningú sigui expulsat de casa seva i deixar clar que el Parlament i les forces polítiques estan al costat de la gent i de la justícia social. ‘És l’única forma que el futur estat sigui diferent, just, inclusiu i respectuosos amb la diversitat d’aquest país’, ha apuntat.

Segons el portaveu de la ILP, el problema de la pobresa energètica ‘no para de créixer’ i ha explicat que han fet un informe amb més de 1.000 enquestes per tota Catalunya, que es publicarà el 18 de juny, per mostrar la urgència que aquesta ILP s’aprovi abans de la dissolució del Parlament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any