Torna l’Aplec del Caragol de Lleida

  • Durant tres dies la cuina del caragol esdevé la protagonista de la festa gastronòmica

VilaWeb
Redacció
29.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un centenar de colles, el caragol i la música són els principals protagonistes de l’Aplec del Caragol de Lleida, que es fa aquest cap de setmana als Camps Elisis. En total s’hi reuneixen milers de persones entre els membres de les penyes i els visitants que també participen en la festa. Però l’autèntic protagonista de la diada és el caragol, un símbol de la cuina tradicional de les terres de Ponent. Per això entre avui i diumenge se’n consumiran dotze tones provinents de tots els racons del món.

L’aplec s’inaugura aquesta tarda i començaran tres dies de concerts, col·loquis i activitats per la mainada organitzats per les colles que participen de l’aplec. Evidentment no hi faltarà els multitudinaris àpats populars a la parcel·la de cada agrupació, on es mengen caragols cuinats de totes les maneres possibles. Diumenge al matí les cent colles sortiran en cercavila pel Pont Vell de Lleida. Cadascuna portarà el seu penó i es lliuraran les escarapel·les de la festa d’enguany.

Però si no es forma part de cap colla, també es pot viure a fons l’Aplec del Cargol de Lleida. Cada any s’instal·la un restaurant a l’interior del recinte on es poden degustar caragols cuinats de moltes maneres diferents. Es poden menjar tapes de caragols, fer un menú complet d’especialitats lleidetanes o escollir un tastet per degustar totes les varietats de cuina que el caragol admet, com ara a la gormanda, amb samfaina o acompanyats d’all i oli.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any