La Universitat de València homenatja Carles Santos

  • ‘Univers Santos’ és una mostra que repassa la trajectòria multidisciplinària de l’artista

VilaWeb
Redacció
28.05.2015 - 16:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’univers de Carles Santos, un dels artistes més prolífics i interessants de la nostra escena, és inabastable. Agafant la interpretació musical com a punt de partida, durant la seva carrera ha tocat molts altres àmbits artístics, com ara les arts escèniques i la fotografia. Ara la Universitat de València vol mostrar aquest ric imaginari amb una exposició: ‘Univers Santos‘. A més de presentar les últimes creacions de l’artista, també pretén configurar un mapa del conjunt de la seva obra.

La mostra es reparteix per diversos espais de la Nau. A la sala Estudi General, s’hi mostra una selecció d’imatges videogràfiques, com ara les òperes o drames musicals. Aquestes són les obres més complexes perquè requereixen totes les habilitats i llenguatges artístics amb què Carles Santos treballa. En aquesta sala també s’exposen fotografies fetes per Santos vinculades als diversos muntatges escènics. Són sèries com ‘La Polpa de Sta. Percínia de Clavicònia’, ‘Els ulls dels fills de Bach’ o ‘Caligaverot’.

A la sala Acadèmia s’exposa un seguit de propostes plàstico-poètiques amb el piano com a comú denominador, ‘Pianos intervinguts’. S’hi destaca un cub enorme que mostra a dins les últimes creacions fotogràfiques de Santos. Una vegada acabat el recorregut, es pot veure en diverses vitrines una selecció historiogràfica d’objectes de Santos, com ara partitures, discs, publicacions o fotografies antigues.

La mostra estarà oberta fins el 30 d’agost a la Nau de la Universitat de València i s’ha promogut amb motiu de la decisió del consell de govern de la Universitat de València d’atorgar a Carles Santos la Medalla de la Universitat. D’aquesta manera es vol subratllar el reconeixement institucional a la seva trajectòria artística. L’acte de lliurament de la medalla es farà el 23 de juny al claustre major de la Nau.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any