Mónica Oltra demana ‘calma i serenitat’ en les converses postelectorals

  • Ximo Puig diu que Pablo Iglesias no 'decidirà' qui és el president de la Generalitat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.05.2015 - 14:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La candidata a la presidència de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, es mostra convençuda que cal ‘un govern fort, solvent, que rescatarà persones, gestionarà els serveis públics amb sentit comú i que netejarà les institucions de corruptes’ i per això creu que es necessita ‘tranquil·litat, calma i serenitat’. D’aquesta manera la candidata de Compromís ha volgut rebaixar la tensió que hi està havent en els darrers dies per saber qui serà el pròxim president de la generalitat.

‘Aquí n’hi ha un que es va proclamar president quan encara s’estaven comptant vots –en referència a Ximo Puig–; a mi em pregunten si descarta ser presidenta i dic que no descarto res; l’altre –Antonio Montiel– ens convoca sense preguntar-nos si podem aquell dia’, ha dit Oltra, que demana que ‘aquí tothom ha de rebaixar una mica l’ego, baixar del burro i posar serenitat i calma per tenir espais i oxigen per parlar’.

Vol sumar-hi EUPV

També ha tingut paraules per l’EUPV, el líder del qual, Ignacio Blanco, ha presentat la dimissió aquest matí. Diu que el partit ha destacat aquests anys per fer ‘una contribució valuosa’ a través de les seves propostes, pel que vol que ‘formi part de les polítiques del canvi’. Creu que se’n pot ‘prescindir’ perquè ha aconseguit més del 4 per cent dels vots. ‘Han de ser també col·laboradors d’aquest nou temps, en el qual la democràcia va més enllà de les barreres electorals’.

Ximo Puig veta Pablo Iglesias

Ximo Puig per la seva banda ha deixat clar aquest matí que en cap cas ‘Pablo Iglesias decidirà qui és el president de la Generalitat Valenciana’. El candidat del PSPV ha pronunciat aquestes paraules als micròfons de ‘El Món a RAC1’ per referir-se al possible suport que Iglesias donaria a Mónica Oltra perquè sigui la pròxima presidenta. ‘Juga a una pràctica que és la seva. Són un partit amb un horitzó, Espanya. La resta són fites per arribar a la gran conquesta’, ha dit Puig sobre el suport que ha donat Podem a Compromís.

La voluntat de Mónica Oltra de presidir la generalitat ha tensat les relacions entre Compromís i el PSPV, fet pel qual la formació socialista hauria amenaçat de governar juntament amb Ciutadans: ‘Jo no estic per satanitzar a ningú. Jo no sé què diu Ciutadans en moltes coses però tot en el que estiguem d’acord, hem de parlar-ne’. I ha afegit que ‘Hi ha coses de Ciutadans amb les que podem estar d’acord: la qüestió de regeneració democràtica… No es tracta de fer fora a ningú que pugui dir alguna cosa’.

Malgrat que les desavinences entre Compromís i el PSPV, Puig ha dit que ‘descarto totalment’ que Alberto Fabra pugui tornar a presidir la generalitat. ‘El canvi era absolutament higiènic, necessari, fonamental. I ha passat. Ara el que hem de fer és entendre’ns per tal de resituar aquest país.’

Un nou Canal 9

En la mateixa entrevista Ximo Puig ha dit que en cas de ser president ‘sí’ que reobrirà Canal 9 perquè ‘és absolutament necessària una ràdio i televisió pública valenciana’ però ‘han de ser sostenibles i clarament, absolutament, radicalment i diametralment oposades a les que van ser en el passat’. Sobre si TV3 es podrà veure al País Valencià i Canal 9 a Catalunya: ‘Per descomptat que sí’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any