Més de 500 intèrprets pujaran a l’Auditori per la Cantata 1714-2014

  • El concert, diumenge 31 de maig, suposarà la clausura de les representacions de la cantata, aportació de la Federació de Cors de Clavé als actes commemoratius del Tricentenari.

VilaWeb
Redacció
28.05.2015 - 13:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escenari de l’Auditori es quedarà petit: 600 intèrprets provinents d’una vintena de corals catalanes entonaran les cançons de la cantata 1714-2014. 300 anys vencent, composta per Josep Rosinach, amb adaptació orquestral a càrrec de Jordi Nus i les lletres de Jaume Bosch, Núria Arrufat i el mateix Rosinach. Serà un moment molt esperat i que conclou els més de trenta concerts al llarg del territori, des de la seva estrena al Palau de la Música Catalana el 24 de juny de l’any passat. Un total de més de 3.000 cantaires s’han implicat al projecte en les diverses representacions.

Així doncs, diumenge 31 de maig a les 20h serà un dels punts àlgids del recorregut d’una composició que ha permès la unió de les diferents corals que formen part de la Federació de Cors de Clavé. “La cantata ha facilitat la cooperació entre diferents corals d’un mateix, però també entre comarques, i fins i tot entre províncies”, comuniquen des de la Federació de Cors de Clavé. La unió de l’esperit de comunitat i la reivindicació del Tricentenari són dos dels ingredients que faran que la cita sigui ineludible. I és per això que el concert serà retransmès en directe per La Xarxa de Televisions locals, en el següent enllaç.

La cantata, de 90 minuts de duració, està formada per peces independents, lligades per un fil argumental que recorre els últims tres segles de la història de Catalunya. Totes les peces que formen l’obra porten acompanyament musical i una part cantada pel cor, a més de parts cantades per solistes i el recitat d’alguns poemes. Així doncs, a banda dels cantaires de les corals es comptarà amb la soprano Maria Escobar, la mezzosoprano Tànit Bono i Jaume Casalí com a baríton. Pel que fa als rapsodes s’hi comptarà amb lluís Prats, Josep Salvans, Josep Cruells, Liliana Vilanova i Nona Garrell. Bruno Nájera serà el director de la cantata. Tots ells estaran acompanyats per la Jove Orquestra d’Universitaris (JOU) de l’Escola de música de Gràcia (Barcelona), amb la direcció de Sergi Mauro.

Llegeix l’article sencer a Tornaveu, fent clic aquí

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any