L’escola Martínez Valls d’Ontinyent rep el suport d’Escola Valenciana

  • Les supressions s'unitats escolars a Ontinyent responen 'a motius ideològics', assegura Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.05.2015 - 11:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escola Valenciana ha donat suport a les reivindicacions de la comunitat educativa de l’escola pública Martínez Valls d’Ontinyent, que reclama a la Conselleria d’Educació de recuperar la unitat escolar d’Infantil suprimida l’any passat. El centre es va tornar a mobilitzar ahir dimecres després de recollir 41 prematriculacions, quan ara només pot oferir 28 places a causa de l’eliminació de la unitat.

Des d’Escola Valenciana han recordat que Ontinyent és una de les poblacions més afectades negativament per l’arranjament escolar, on s’han eliminat unitats escolars en valencià tot i que l’oferta en castellà siga major. Per a Vicent Moreno, president de l’entitat, ‘és molt significatiu que s’hagen eliminat unitats educatives en valencià a les escoles públiques i que s’hagen mantingut les unitats en castellà dels centres concertats d’Ontinyent, on en cap cas la demanda de matriculació supera les places concertades’. Moreno considera que la decisió de suprimir aquestes unitats ‘no atén raons estrictament educatives’, sinó que respon ‘a motius ideològics, per a fomentar l’educació concertada en castellà’.

L’entitat ha oferit els seus serveis jurídics de l’Oficina de Drets Lingüístics a les famílies afectades.

Ahir dimecres, pares, mestres, alumnes i membres de l’equip directiu es van concentrar a les 9.00 a la porta de l’escola, i a la nit van compartir un sopar reivindicatiu. A més, estan recollint signatures en suport de la demanda de recuperar la unitat sumprimida.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any