Trias obre la possibilitat d’un govern alternatiu a Colau a Barcelona

  • Si té el suport d'ERC i PSC i el PP el vota en la investidura

VilaWeb
Redacció
28.05.2015 - 09:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Si ERC i PSC diuen que volen fer govern amb Trias i el PP vota a favor de la investidura, seria una alternativa’, ha dit el batlle en funcions de Barcelona, Xavier Trias, en una entrevista a TV3. Ha explicat que el PP li havia fet saber que votaria a favor de la seva investidura com a batlle, i ha dit intentaria presentar una proposta de govern per a ser investit si obtenia el suport d’ERC i del PSC per a tenir ‘un govern fort’. Encara n’ha de parlar amb Alfred Bosch i Jaume Collboni i seran ells –que ja han començat contactes amb Colau– que decidiran.

Trias ha admès que aquesta possibilitat era ‘improbable però no impossible’ i que dependria de ‘l’habilitat’ d’Ada Colau a l’hora de travar un pacte per a un govern municipal. ‘Tot és possible, però sense perdre el sentit comú’, ha dit.

Heus ací l’entrevista a ‘Els matins’ de TV3:


Herrera: ‘Sembla antinatural’

Arran d’aquesta possibilitat de pacte, el coordinador nacional d’Iniciativa, Joan Herrera, ha dit que Trias tenia ‘la legitimitat de fer pactes de govern, sempre. Però sembla antinatural sumar PP amb ERC’. Herrera, que ha fet aquestes declaracions al ‘El Món a RAC-1’, ha afegit: ‘Aquest pacte em crea sorpresa i contradicció evident havent escoltat Xavier Trias durant la campanya. La política pot fer companys de llit exòtics i crec que no es produirà. Potser li han dit que ho faci i ell obeeix.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any