Podem convoca una reunió amb Puig i Oltra per a parlar del futur de la Generalitat

  • Es trobaran dilluns · Antonio Montiel no vol pronunciar-se sobre les seves preferències

VilaWeb
ACN
27.05.2015 - 20:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general de Podem al País Valencià, Antonio Montiel, ha convocat una reunió pública amb Compromís i el PSPV-PSOE per cercar un acord de govern al País Valencià. Montiel ho ha anunciat als mitjans després d’una reunió de treball entre els tretze diputats que formaran el grup parlamentari de Podem a les Corts Valencianes. Ha dit que amb aquesta convocatòria la seva formació vol inaugurar una nova manera de fer política, ‘per deixar de fer política a través de filtracions als mitjans de comunicació i de guerrilla comunicativa’. La reunió serà a les 10.30 a la seu d’una institució universitària, ha avançat.

Antonio Montiel ha assegurat que havia parlat per primera vegada amb Ximo Puig i Mònica Oltra d’ençà de les eleccions i que ambdós havien confirmat l’assistència. 

Segons ell, tot i que Podem no ha estat la força majoritària, és ‘una força decisiva’ i s’ha trobat obligat a ‘fer un exercici de responsabilitat coherent’ i prendre la iniciativa convocant els dos partits majoritaris de l’esquerra per ‘vocació de servei públic’.

Ha dit que fóra una reunió ‘exploratòria’ i que segurament no serà la definitiva, però que no hi hauria ‘negociacions en la penombra’ perquè ‘parlem del futur de la gent, no podem fer reunions de cafè’.

Quan li han demanat si preferia Ximo Puig o Mònica Oltra com a pròxim cap del govern valencià ha defugit de pronunciar-se. També ha indicat que havia convocat PSPV-PSOE i Compromís i no Ciutadans perquè Puig i Oltra eren els únics que havien manifestat públicament la voluntat de dirigir la Generalitat Valenciana.

Montiel ha dit que la posició que representa Compromís i el PSPV-PSOE no era igual, però que totes dues forces havien d’entendre que els temps havien canviat: ‘La ciutadania demana un canvi i cal buscar la transparència des del minut zero.’

Segons el seu parer, al País Valencià Compromís ‘representa quelcom diferent del que ha estat el comportament habitual del PSOE, però això no vol dir que excloguem ningú; hem de parlar amb tots dos; no vull més missatges en una ampolla’. Així mateix, ha afegit que els socialistes havien d’assumir ‘quina és la seva situació en aquesta partida: han perdut 170.000 vots; nosaltres hem triplicat i alguns altres també. Parlem no de persones, no de cadires, sinó d’una vegada per totes dels problemes de la gent’.

Així mateix, ha demanat que es fes ‘un govern dels millors’ i que no vagin ‘necessàriament amb el carnet a la boca’.

Sobre si preveu entrar en un govern, ha dit que Podem no feia política per ‘buscar càrrecs i canviar cadires’ i ha volgut posar èmfasi en els eixos programàtics, com ara fer net de la corrupció o el ‘rescat dels ciutadans’. En aquest sentit, ha dit que demà el consell ciutadà autonòmic de Podem, màxim òrgan de direcció política, aprovaria un document de línies programàtiques que presentaria a la reunió de dilluns.

També ha avançat que la lluita contra la corrupció és ‘innegociable’, com també ho és la reconstrucció del sistema productiu per començar a generar riquesa i el ‘rescat ciutadà’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any