Colau vol parlar amb Mas del deute de la Generalitat amb l’ajuntament

  • La futura batllessa de Barcelona es reunirà demà amb Trias per encarar el traspàs de poders

VilaWeb
Redacció
27.05.2015 - 14:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El deute que la Generalitat de Catalunya  té amb l’ajuntament és un dels temes prioritaris d’Ada Colau, la candidata més votada a les eleccions de diumenge i futura batllessa de Barcelona. ‘La Generalitat té unes obligacions amb la ciutat de Barcelona i uns serveis públics que s’han d’atendre’, ha dit Colau després de la visita que ha fet avui a la Casa Gran, on ha parlat amb el secretari de l’ajuntament per a informar-se de quins són els passos que cal fer d’ara fins el 13 de juny, dia de la constitució del nou consistori i quan previsiblement esdevindrà la batllessa de la ciutat.

En una trobada amb els mitjans a la sortida de la reunió, Colau ha explicat que ha aprofitat la reunió amb el secretari per a preguntar-li sobre ‘les contractacions, pròrrogues i convenis milionaris’ signats pel batlle Xavier Trias aquests últims dies de mandat. ‘No hi ha cap il·legalitat’, ha dit Colau, però ha manifestat que aprovar-los ara no es correspon amb les prioritats bàsiques i urgents de la ciutat, que per la futura batllessa són les persones.

Precisament ahir, Ada Colau i més membres de la llista de BCN en Comú van participar en el recompte de persones que viuen al carrer organitzat per Arrels Fundació.

Respecte a l’aprovació de convenis, Colau ha considerat ‘una petita victòria’ que, enmig de la vaga de treballadors de Movistar a Barcelona, l’ajuntament s’hagi fet enrere de signar ahir mateix una pròrroga amb Telefónica de molts milions d’euros per a serveis de dades i telefonia que ‘no era urgent’: ‘Que no s’hagi firmat ens permetrà de negociar més endavant amb Telefónica millors condicions laborals de cara a la pròrroga.’

La candidata de BCN en Comú també ha informat als mitjans que entre els agents socials amb qui ja ha parlat hi ha el nou president de l’ANC, Jordi Sànchez, amb qui probablement es reunirà la setmana vinent.

Reunió amb Jaume Collboni

Colau sí que s’ha reunit amb el cap de llista del PSC, Jaume Collboni. Ho ha fet per explorar un possible acord de governabilitat. Tots dos ho han confirmat a través de Twitter, on no han donat més detalls d’una trobada ‘cordial’ que es repetirà en un futur proper. ‘Seguirem dialogant’, ha explicat Collboni. ‘Volem governar des del diàleg a partir d’objectius’, ha indicat Colau, que fins ara havia estat molt crítica amb l’obra dels governs socialistes. Un cop ha tingut la primera ‘presa de contacte’ amb Collboni i amb el líder d’ERC, Alfred Bosh, Colau ja apunta a una imminent reunió amb la cap de llista de la CUP, Maria José Lecha.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any