Presentació d’un llibre a la Casa de la Generalitat

  • Avui dimecres a les 18h 30 es presentarà, a la Casa de la Generalitat, el llibre 'El bilingüisme mata. Del canvi climàtic al canvi lingüístic' del lingüista Pau Vidal, que estarà present en aquesta presentació ...>>
    Dc. 27 de maig del 2015

VilaWeb
Redacció
27.05.2015 - 11:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de fa més de trenta anys Catalunya Sud viu amb un règim lingüístic propi, en el qual hi han dues llengües oficials, el català i el castellà. Si bé el bilingüisme és un actiu molt important per les persones, els sociolingüistes expliquen, amb quasi unanimitat, que a nivell d’una societat sencera el bilingüisme mai no funciona de manera harmoniosa i justa: una de les dues llengües acaba imposant-se a l’altra. Quina és la situació, doncs, avui, a Catalunya Sud (i, per suposat, quina s’imposaria)?

El lingüista traductor i home de comunicació Pau Vidal ha escrit un pamflet documentat i provocador sobre els perills del bilingüisme. Aquest és un tema fonamental en un país aficionat a especular sobre la salut de l’idioma; i encara més a dos passos de ser un nou estat, una república, independent. Cada vegada més gent parla el català, però el parla bé? Quan siguem independents, el català i el castellà han de ser llengües cooficials? I si no on en sem i com ho hem de resoldre? Quins perills assetgen el català? L’estratègia del sobiranisme polític és contradictòria amb la dels sociolingüistes?

Pau Vidal serà a la Casa de la Generalitat per presentar el seu llibre i respondre a les preguntes dels assistents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any