Forcades vol encapçalar una coalició per al 27-s que aplegui Barcelona en Comú i la CUP

  • Proposa que el bloc d'esquerres porti el nom de Capgirem Catalunya en Comú

VilaWeb
Redacció
27.05.2015 - 09:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Teresa Forcades, impulsora de Procés Constituent, està disposada a encapçalar una llista per les eleccions del 27-S, i ara ha donat més detalls de com s’imagina aquesta coalició. En declaracions a RAC-1, Forcades ha dit que era favorable a una coalició amb els partits de Barcelona en Comú (Podem, Iniciativa-Esquerra Unida i Alternativa i Procés Constituent) i afegint-hi també la CUP. Forcades fins i tot proposa un nom per aquesta candidatura: Capgirem Catalunya en Comú.

Ha afegit que està convençuda que si la proposta acaba tirant endavant, amb tota probabilitat serà la candidatura que guanyarà les eleccions al Parlament. Per assegurar el triomf Forcades reconeix que necessita el suport d’ERC: ‘O comptem amb ERC o això es fa difícil de pensar’. La monja benedictina en l’actualitat forma part de Procés Constituent i reconeix que la seva proposta d’encapçalar una candidatura de cara al 27-S no ho ha ratificat amb la plataforma.

Una decisió anunciada

El passat dia 17 Forcades ja va anunciar que vol presentar-se com a candidata a les eleccions del 27 de setembre al Parlament de Catalunya, segons una carta escrita per ella als companys de partit. En aquesta especificava ‘la possibilitat que s’ha obert és que demani un permís al monestir per un any ampliable a dos. Això̀ implica deixar de ser monja nomes temporalment. Al cap d’un o dos anys podré́ tornar al meu monestir.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any