Fabra i Bauzá deixaran la direcció del PP després de la patacada electoral

  • No es presentaran a la reelecció a sengles congressos del partit a les Illes i al País Valencià

VilaWeb
Redacció
27.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mals resultats electorals de diumenge per al Partit Popular al País Valencià i a les Illes comença a tenir conseqüències en l’estructura de la formació. Tant el president del partit a les Illes, José Ramón Bauzá, com el del País Valencià, Alberto Fabra, ja han anunciat que no optarien a la reelecció en els congressos que convocaran ben aviat. 

Fabra va confirmar ahir als líders provincials i a la coordinadora general del partit, Isabel Bonig, que no pensava tornar a presentar-se per dirigir el partit. Ajorna el comiat a la direcció fins al congrés del PP del País Valencià, que podria ser a principi del 2016, després de les eleccions espanyoles, segons que va manifestar davant els mitjans.

Diumenge, Fabra va perdre 24 diputats dels 55 que tenia i ara resta incapacitat per a formar govern, per primera vegada des de feia vint anys. Ahir Fabra va dir que al PP li calia ‘fer un reset’ després de vint anys governant, i que ell no es veia preparat per a encarar-lo.

Més càrrecs del partit

Sobre si hi ha més càrrecs que han de dimitir, Fabra va dir que si hi havia d’haver un nou PP molts batlles que havien passat a l’oposició potser també haurien de marxar. Va reconèixer que a la junta directiva hi va haver veus crítiques i ho va considerar normal després d’haver perdut tantes batllies.

Quant al seu paper com a cap de l’oposició a les Corts Valencianes, va dir que assistiria al ple d’investidura i que no demanaria de ser president de la Generalitat Valenciana perquè era conscient que els ciutadans havien dit que el PP havia de passar a l’oposició. ‘Ho he entès des del primer dia. Seré portaveu, però no presentaré la meva candidatura’, va dir. 

Bauzá deixarà el càrrec passat l’estiu

Pel que fa al president del PP a les Illes Balears, ahir va anunciar que tenia previst de convocar, passat l’estiu, un congrés extraordinari en què ell no optaria a la reelecció com a president.

Diumenge el PP va perdre 15 diputats al parlament balear, tot i mantenir-se com a primera força. Sense majoria absoluta, un pacte de socialistes, Més i Podem podria desbancar el PP del govern.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any