Calen respostes

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arran les gravacions fetes publiques per Ràdioaktiva Fm, i les reaccions polítiques i del rebombori que s’han suscitat, des de l’Assemblea Veïnal Contra la Planta de Residus Animals volem manifestar el nostre malestar davant alguns fets i anunciar la posada en marxa de futures accions en relació a la nova informació:

En primer lloc volem retreure la utilització selectiva d’informació –la poca transparència- per part de l’equip de Govern de la Pobla del Duc. Fet que ha ocasionat que fins el mateix dimarts 19 de maig –dia en què es van fer públiques les gravacions- la gran majoria de membres de l’Assemblea desconeguérem que un dels primers terrenys previstos per a l’emplaçament de la planta era propietat d’un familiar directe de Vicent Gomar, batle de la Pobla del Duc. Pensem honestament que s’hauria d’haver informat, amb antelació, d’aquest fet als membres de l’assemblea.

Així i tot, confiem plenamet en la ferma oposició de l’Ajuntament de la Pobla del Duc, que com molts sabreu, junt amb els ajuntaments d’Otos i d’Ontinyent, és de moment dels pocs consistoris de la nostra comarca que han tingut la decència d’interposar diferents al·legacions, recursos i fins i tot un contenciós administratiu exigint la paralització i nul·litat del projecte de la Planta d’Animals morts. Creiem que els fets parlen per si mateix i ens remetem a les paraules del mateix Vicent Gomar: ‘cal destacar que les gravacions en què se m’acusa estan protagonitzades pels propietaris de l’ empresa constructora , és a dir, persones interessades a desacreditar tots aquells qui ens oposem a la construcció. Per tant, demane a aquelles persones que estan difonent aquesta falsa informació, que aporten els documents en què es basen per tal demostrar-ho.’

Per altra banda, volem deixar constància de la nostra indignació davant la utilització amb una clara finalitat electoralista de la lluita contra la Planta de Residus. Lluita que, per si no ha quedat clar, portem endavant de manera desinteressada i amb molt esforç una bona representació de veïns dels pobles de la Vall; de tota mena d’adscripcions polítiques o ideològiques. Un bon exemple d’aquest joc de màscares el trobem en la figura del Sr. Barranca -fins ara batle de Castelló de Rugat- qui no s’ha dignat ni a desacreditar o reafirmar les declaracions fetes pels promotors de la planta.

Per tot açò, i una vegada ja transcorregudes les eleccions del 24M, des de l’Assemblea Veïnal encetarem una nova campanya convidant la totalitat d’ajuntament i forces polítiques de la comarca a posicionar-se públicament –mostren l’aprovació o rebuig- sobre el projecte. Fins que arribe el moment els convidem, si realment estan tan en contra!- a demostrar la mateixa dedicació i ímpetu -porta a porta com ho fan amb repartiment dels sobres i propaganda electoral- a informar els valldalbaidins de les ultimes conseqüències i perills de la instal·lació d’un planta de tractament animals de categoria 1 i 2. O simplement, perquè no siga per falta d’idees, els proposem que per a les eleccions vinents de novembre reduïsquen el nombre de banderoles i cartells electorals, i els diners sobrants els ingressen al número de compte 3058 2278 22 2810600570 de CajaMar: és a dir,que els destinen a pagar les multes dels denunciats en les últimes accions de protesta.

Ironies a banda, pensem que ja és el moment de trencar amb l’immobilisme i saber d’ara en avant amb qui podem comptar i amb qui no, evitant sorpreses inesperades.

Finalment, demanem per favor tant a Iberdrola –empresa ja coneguda a la comarca per instal·lar una línia d’alta tensió a la serra d’Agullent, tan sols pocs mesos després de patir un incendi intencionat- com a Caixa Ontinyent, a aclarir públicament si són certes les declaracions fetes pel sr. Francisco Soria Cases, en les quals queda patent un tracte de connivència i de favor envers els seus interessos particulars.

Sense res més, tan sols volem convidar-vos a participar en la pròxima bicifestació contra la planta de diumenge 31 de maig, a les 10.30, des dels terrenys on volen instal·la la planta.

Salutacions.

Una Comarca,
Una Força!!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any