El president d’una mesa electoral d’Albaida es nega a participar en el procés de votacions

  • No s'hi va presentar per raons ideològiques

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.05.2015 - 11:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una de les meses electorals situades al Centre Cultural la Passarel·la d’Albaida va ser dirigida pel president suplent, atés qui l’havia de presidir s’hi va negar i no es va presentar al col·legi electoral. La persona nomenada per a aquesta funció, qui ens ha demanat de no fer públic el seu nom, havia informat la Junta Electoral de Zona de la seua decisió, basada, tal com explica en el seu escrit d’al·legació, en motius ideològics. Ara, en no ser admeses les al·legacions, pot ser acusat d’un delicte que podria comportar-li una pena de presó de tres mesos a un any, o multa de sis a vint-i-quatre mesos.

En l’al·legació presentada, explica que la decisió la pren basant-se en la seua condició d’anarquista i la seua voluntat de ser conseqüent amb la seua ideologia. Segons hi detalla, el seu concepte de democràcia és ‘directa, federativa i assembleària, no amb aquesta democràcia que en realitat és un sistema parlamentari i presidencialista, on obliga a delegar la nostra responsabilitat en uns pocs, que com ja dic, no tenen res a veure ni amb nosaltres (la gent d’a peu), ni amb la nostra realitat social, i a la vista està, que prenen decisions a la nostra esquena on afavoreixen abans els bancs i la persistència d’aquest règim econòmic i de consum anomenat capitalisme, que no les persones. Per tant és molt més injust que no ens imaginem’.

A més, explica que la seua postura no vol convertir-la en res que interferisca en el dret de vot de la població, ni tampoc pretén buscar ‘paranys ni trucs’ que el deslliguen de l’obligació ja que es nega a complir-la per convicció.

El sindicat CNT-Vall d’Albaida, de què forma part, ha mostrat el seu suport a l’actitud de desobediència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any