Una família de Pollestres, denuncia a una farmaceutica i a l’ANSM

  • Aquesta família ha denunciat, davants els tribunals, el grup farmacèutic Sanofi i l'ANSM ('Agence française du médicament') a perquè no ha estat informada dels perills de la presa d'un antiepilèptic, la Dépakine, durant l'embaràs ...>>
    Dm. 24 de maig del 2015

VilaWeb
Redacció
24.05.2015 - 11:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els fills d’aquesta família, avui de 13 i 16 anys, pateixen malformacions físiques i trastorns neurològics perquè la seua mare va prendre dépakine durant el seu embaràs. Tenen trastorns del llenguatge i de la visió, de la motricitat… tots deguts a la presa d’aquest antiepilèptic. És un tractament que, la seua mare, Marine Martin prenia des de la seva infantesa,ja que és epilèptica des de l’edat de 6 anys. Diu que mai ningú la va informar dels efectes secundaris de la dépakine sobre la dona embarassada.

Aquesta setmana, la família va depositar una denuncia contra X, per no haver-hi estat informada dels efectes secundaris d’aquest antiepilèptic, fabricat per el grup farmacèutic Sanofi. Marine Martin, diu que: ‘ Aquesta denuncia apunta al laboratori Sanofi i l’agence française du médicament’ perquè pensa que tenien tots dos la descripció de nens víctimes de malformacions a causa de la Dépakine i que no han pres les mesures necessàries ea temps i en hora, per informar a las pacients i els metges, en els prospectes, i per tant, que aquests darrers pugessin  modificar les condicions de prescripció d’aquest medicament. Sé que certs metges han advertit que hi havia perills extremadaments perillós sobre el fetus. Han assenyalat durant anys 2000 casos de nens greument afectats i hi ha hagut fins i tot defuncions. Aquestes dades, m’agradaria que se m’ensenyin i m’agradaria que l’agència m’expliqui per què no ha jutjat necessari d’avaluar de nou l’autorització de venda d’aquest medicament’

L’any 2011, aquesta família va crear a Pollestres una associació l’APESAC per reagrupar els altres pares víctimes, qui compta avui 300 famílies i 500 nens. L’any 2012, la família va decidir denunciar per procediment civil tant al grup farmacèutic, com a l’ANSM, però no va funcionar perquè els peritatges es van fer esperar, llavors la família Martin va decidir denunciar per procediment penal, devant un tribunal parisenc.

Una quinzena d’altres famílies haurien seguit aquest moviment pel mateix motiu, per tal que una verdadera enquesta sigui portada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any