La fiscalia demana el desallotjament dels treballadors de Movistar

  • Ahir van tornar a ocupar la botiga de la plaça de Catalunya, en protesta contra la precarietat laboral

VilaWeb
ACN
24.05.2015 - 09:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscalia ha demanat al jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona que es desallotgin per ordre judicial els treballadors de Movistar que ahir van ocupar la botiga de la plaça de Catalunya. En la petició, el fiscal diu que en un estat de dret ‘no està justificada l’ocupació d’un establiment obert al públic, amb clients i personal laboral’, i remarca que hi ha entre 150 i 200 persones que volen romandre-hi de ‘manera indefinida’.

Els treballadors de Movistar en vaga de fam des de fa un mes portesten contra la precarietat de les seves condicions laborals. Ahir van tornar a ocupar la seu del Mobile World Center de la plaça de Catalunya de Barcelona, acompanyats de membres de Capgirem Barcelona, entre els quals el diputat de la CUP David Fernàndez. La intenció és no sortir-ne fins que l’empresa ‘reflexioni’ i aporti solucions al conflicte. Fa dues setmanes ja van ocupar aquesta botiga pel mateix conflicte, que afecta tècnics subcontractats per Telefònica que denuncien, entre altres coses, les jornades de 10 o 12 hores diàries.

Dins la botiga hi ha unes tres-centes persones, segons els vaguistes, i no hi poden accedir els mitjans de comunicació. ‘Aquesta vaga és la del poble, és la vaga de tots’, clamava Aitzol Ruiz de Azúa, portaveu del comitè de vaga a l’entrada de l’establiment, situat en el cèntric encreuament de carrer Fontanella, portal de l’Àngel i plaça de Catalunya.

La mobilització ha rebut el suport de formacions com la CUP-Capgirem Barcelona, Barcelona en Comú, Podem i col·lectius com els ‘iaioflautes’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any