Com són i com es cuinen les herbes mengívoles del camp

  • El gastrònom Casimir Romero ens ensenya a cuinar les herbes de la Vall d'Albaida

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
M.S.
23.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El gastrònom Casimir Romero, especialista en la recuperació del patrimoni gastronòmic, sobretot de la Vall d’Albaida, ha engegat un projecte de micromecenatge a Verkami,  juntament amb el també expert en plantes de la zona Paco Garrido, amb la voluntat de finançar i fer possible l’edició del llibre ‘Les herbes mengívoles‘. Garrido parla de les propietats de les plantes i Romero explica com podem cuinar-les. Com són i com es cuinen les herbes mengívoles que les nostres àvies arreplegaven al camp? Hi trobareu plats com ara l’amanida de créixems amb pollastre, lluç farcit amb roselles, amanida de dents de lleó, guisadet de cigrons amb plantatge o arròs amb conillets.

Aquest llibre forma part d’una trilogia que es va iniciar amb el volum ‘Les nostres herbes’ i va continuar amb ‘Herbes i salut’, tots dos escrits per Paco Garrido i editats per l’Associació de veïns el Llombo d’Ontinyent. Aquests llibres i el que ara es vol editar contenen dibuixos i làmines il·lustrades pel pintor Vicent Tamarit, que ajuden a identificar les herbes, a més de les fotografies de Dolors Sanchis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any